Prva banka protiv Jovanića: Boro dogovara kako Acu da vrati dug

Prva banka tužila je Jovanića kao i žirante Sašu Vujoševića i Draginju Jeretin, jer nijesu vratili dug na ime stambenog kredita od preko 30.000 eura, koji je u banci premijerovog brata Aca Đukanovića uzeo u novembru 2006. godine
2 komentar(a)
Prva banka, Foto: Savo Prelević
Prva banka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2014. 19:39h

Najvjerovatnije će biti povučena tužba kojom Prva banka potražuje dug za kredit od carinika Bora Jovanića.

U podgoričkom Osnovnom sudu juče je odloženo ročište za 3. novembar, jer su stranke u postupku navele da su u toku pregovori između Jovanića i banke o načinu isplate duga.

Prva banka tužila je Jovanića kao i žirante Sašu Vujoševića i Draginju Jeretin, jer nijesu vratili dug na ime stambenog kredita od preko 30.000 eura, koji je u banci premijerovog brata Aca Đukanovića uzeo u novembru 2006. godine.

Boro Jovanić rođeni brat predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i neko vrijeme vozač Aca Đukanovića, osuđen je ranije za primanje mita kao službenik Uprave carina.

Iako je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima propisano da poslove u javnoj službi mogu da obavljaju samo neosuđivane osobe, Jovanić je vraćen u službu nakon što ga je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović amnestirao dijela kazne.

Vujanović ga je pomilovao navodno zbog njegovog socijalnog statusa, uz obrazloženje da se sa 150 eura stara o porodici, iako su “Vijesti” tada utvrdile da on, osim posla državnog službenika, živi i od privatnog biznisa.

Bonus video: