Policijski funkcioner mogao da spriječi ubistvo mog Jovana

341 pregleda 17 komentar(a)
Otac ubijenog Kosaća ispred zgrade CB-a, Foto: Slavica Kosić
Otac ubijenog Kosaća ispred zgrade CB-a, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.09.2014. 14:17h

Visoki funkcioner hercegnovskog Centra bezbjednosti bio je prisutan u diskoteci Kaza u Igalu kada je ubijen Jovan Kosać i mogao je da spriječi ubistvo, ali nije reagovao.

To je “Vijestima” juče saopštio otac ubijenog sportiste Drago Kosać.

Drago Kosać je kazao da se na snimcima iz diskoteke jasno vidi da je taj policajac bio na korak od osumnjičenog za ubistvo Dragoja Baošića.

“Bio je toliko blizu, da je mogao Baošića da udari po ruci, spriječi ga da puca i tako izbjegne nesreću“, kazao je juče Drago Kosać.

On tvrdi da su to veče u diskoteci bila petorica Bigovića.

Osim Dragana i Stanka Bigovića koji su bili u društvu Baošića kada je pucao u Jovana, Drago tvrdi da su u Kazi tada bili i Milovan, Strahinja i Ivan Bigović.

Njih tim povodom, rekao je, niko nije ispitao.

Drago tvrdi da su Bigovići preko posrednika slali prijeteće poruke njegovom sinu Jovanu, u kojima su navodili da „neće dobro proći“.

Kazao je i da je u aprilu Milovan Bigović, sa još trojicom, bejzbol palicom brutalno pretukao njegovog mlađeg sina Gorana.

On je rekao da se sve to dešavalo usred bijela dana i da je Goran tada završio u bolnici zbog povreda opasnih po život. Drago Kosać tvrdi da je Milovan Bigović tada podstrekavao na ubistvo mlađeg mu sina.

Novljanin Jovan Kosać ubijen je 14. septembra na ulazu u diskoteku “Kaza”, gdje je radio kao obezbjeđenje. Njega je smrtno ranio Dragoje Baošić koji je uhvaćen u ponedjeljak i kome je određen pritvor od 30 dana.

Dragan Bigović, koji je osumnjičen da je pomagao Dragoju Baošiću nakon ubistva, priveden je zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici.

Braća Stanko i Dragan Bigović bili su u društvu Baošića kada je u diskoteci „Kaza“ ubijen Kosać.

Oni su nakon saslušanja u policiji tada pušteni na slobodu. Drago Kosać kazao je da još vjeruje da će policija i tužilaštvo raditi svoj posao i krivce privesti pravdi kako bi se zasluženo kaznili.

Bonus video: