Osuđen na četiri godine zbog ubistva u pokušaju

Okrivljeni Hisen Šaban (25) je 5. septembra 2013. godine oko sat poslije ponoći u Ulcinju u lokalu "Stari ribar" u Ulici 26. novembra, sa umišljajem pokušao da ubije Tahiri Arbera, Tahiri Bekima, Kaxhnjetaj Martina i Serveta Zagovića
4 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.09.2014. 10:23h

Hisen I. Šaban (25) iz Uroševca sa Kosova, sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša, osudila je na četiri godine zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju.

Nakon prvostepene presude, sud je produžio pritvor okrivljenom.

Okrivljeni Šaban je 5. septembra 2013. godine oko sat poslije ponoći u Ulcinju u lokalu "Stari ribar" u Ulici 26. novembra, sa umišljajem pokušao da ubije Tahiri Arbera, Tahiri Bekima, Kaxhnjetaj Martina i Serveta Zagovića.

U presudi se navodi da je Šaban nakon kraće prepirke sa Tahiri Arberom i Bekimom, iz lovačke puške marke "Baikal - SSSR", kalibra 12 milimetara, ispalio više hitaca u njihovom pravcu.

Hici su ih pogodili, nanoseći pri tom Tahiri Arberu tešku tjelesnu povredu, ustrelinu na desnoj butini, sa više metalnih stranih tijela u desnoj natkoljenici sa prelomom, te strijelne rane u predjelu grudnog koša,.

Tahiri Bekim zadobio je strijelnu povredu lijevog skočnog zgloba sa otvorenim prelomom u vidu smrskavanja u predjelu spoljašnjeg gležnja i povredom Ahilove tetive i sa metalnim stranim tijelima u predjelu lijevog skočnog zgloba, kao i ustrelinu u desnom sljepoočnom predjelu sa stranim metalnim tijelom u unutrašnjoj strani očne duplje.

Martin Kaxhnjetaj je zadobio lakšu povredu lijeve nadlaktice i nadlaktice, te lijevog pazuha sa metalnim stranim tijelima u tim djelovima tijela.

Zagović je zadobio tešku tjelesnu povredu - ustrelinu lijeve nadlaktice i podlaktice, sa prelomom lakatne kosti i ustrelinu truha.

Bonus video: