Šaranoviću i Koljenšiću produžen pritvor

Šaranoviću je stavljeno na teret krivično djelo - teško ubistvo putem podstrekavanja, a Koljenšiću - teško ubistvo putem pomaganja
80 pregleda 2 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2014. 10:15h

Vrhovni sud produžio je pritvor Slobodanu Šaranoviću i Ratku Koljenšiću, osumnjičenima za podstrekavanje na ubistvo Nikole Bojovića 2013. godine. Prema tom rješenju, pritvor traje do 8. oktobra.

U obrazloženju odluke, piše da je Više državno tužilaštvo još u aprilu pokrenulo istragu o učešću njih dvojice u likvidaciji brata navodnog vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

"Prije isteka pritvora, Više državno tužilaštvo u Podgorici stavilo je predlog da se protiv okrivljenih produži pritvor za još mjesec dana, što je Vrhovni sud prihvatio predlog kao osnovan. Iz sadržine spisa predmeta, proizlazi osnovana sumnja da su okrivljeni učinili krivična djela. U dosadašnjem toku trajanja pritvora istraga nije završena iz objektivnih razloga. U daljem toku istrage potrebno je saslušati svjedoke G.B. i S.N. čije saslušanje je predloženo u molbi za ukazivanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a dostavljena tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije. Imajući to u vidu, postoji bojazan da bi okrivljeni puštanjem na slobodu ometali postupak uticajem na te svjedoke”, piše u obrazloženju iz Suda.

Šaranoviću je stavljeno na teret krivično djelo - teško ubistvo putem podstrekavanja, a Koljenšiću - teško ubistvo putem pomaganja.

U naredbi za sprovođenje istrage piše da je Šaranović vjerovao da je Luka Bojović kriv za ubistvo njegovog brata Branislava i da je zato organizovao ubistvo.

Bonus video: