Boškan: I u ovoj fazi insistiraću na obaveznoj igri

83 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 26.09.2014. 09:21h

Tri nedjelje napornog rada, prvo na Cetinju, a potom i u Budvi, prošli su odbojkaši Budvanske rivijere.

Akcenat je bio na fizičkoj spremi, za koju je zadužen bio kondicioni trener Slobodan Aćimov, koji je i prošle godine odradio odličan posao, pa su Budvani bili jedna od najspremnijih ekipa u Ligi šampiona.

"Zadovoljan sam dosadašnjim radom, s obzirom na to šta smo sve uradili, način na koji smo radili, što se tiče fizičke pripreme i rada u sali. S obzirom da su se neki igrači priključivali tokom priprema, mislim da smo uspjeli da ih što prije dovedemo na isti fizički i tehnički nivo sa ostatkom ekipe, kako bismo mogli da nastavimo da radimo zajedno. U smislu fizičke forme, nakon tri nedjelje se nalazimo tamo gdje smo i planirali. U naredne tri nedjelje ćemo raditi dosta u teretani, što će se direktno odraziti na rad u sali, jer igrači neće imati brzinu i eksplozivnost kao tokom Lige šampiona. Ali, to je i sastavni dio priprema", kaže za “Vijesti” trener Budvana Slobodan Boškan.

Strateg Rivijere ističe da Kubanac Armando Danger Mulen još nije na nivou ostatka ekipe, jer je stigao prije nekoliko dana (posljednji, u nedjelju, treba da stigne brazilski tehničar Murilo Radke).

"Armando nije trenirao sa loptom do prije neki dan, osim teretane i trčanja, ali mislim da zbog svog iskustva igranja u inostranstvu, da će vrlo brzo doći do svog nivoa, da za sedam do 10 dana može da se potpuno uklopi u rad sa ekipom. Toliko mu treba da bude na nivou ekipe da radimo na treninzima onako kako sam ja zamislio", dodaje Boškan.

Budvani danas kreću i sa kontrolnim mečevima, danas i sjutra u Mediteranskom sportskom centru gostuje Vojvodina, u utorak i srijedu turski Mili Pjango, a onda slijede turniri u Novom Sadu i Novom Pazaru...

"Što se prve dvije utakmice sa Vojvodinom tiče, osnovni cilj je da pobijedimo. Međutim, mojim igračima će sve biti otežano, zbog rada u teretani i treninzima sa loptom koji dosta dugo traju prijepodne i poslijepodne. Ali, negdje je i zamisao da u ovim utakmicama ne budemo u top formi, ali i da pored svih poteškoća odigramo što bolje. Da se igrači pojedinačno i ekipno izbore kroz kvalitet, iako smo teški i umorni, ali da pronađemo kvalitet da pobijedimo Vojvodinu. Neću insistirati na nekim specijalnim taktičkim stvarima, ali hoću na obaveznoj igri, na bloku, odbrani i zaštiti. U tim stvarima ću biti dosta zahtjevan, čak i sada. Za druge stvari ću imati razumijevanja, zbog trenutno fizičkog realnog stanja", zakjučio je Boškan.

Bonus video: