Cetinje: Ivanović osumnjičen za pucnjavu na kuću Vujovića

Inspektori i dalje tragaju za osobom koja je juče rano ujutru bacila bombu na prag kuće Ivanovića
493 pregleda 3 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.09.2014. 18:57h

Cetinjanin Andrija Ivanović osumnjičen je da je juče rano ujutru pucao na kuću sugrađanina Vasilja Vujovića, koja je uslijedila nedugo pošto je na kuću Ivanovića u naselju Bogdanov kraj bačena bomba.

Inspektori i dalje tragaju za osobom koja je juče rano ujutru bacila bombu na prag kuće Ivanovića. U bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih, a od siline eksplozije oštećene su tri kuće i nekoliko automobila.

Andrija Ivanović se sumnjiči da je na štetu Vujovića počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Ivanović se krivičnom prijavom sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Sumnja se da je A.I. juče, 24. septembra 2014. godine, oko 02,25 časova, u pravcu M.V. i V.V, vlasnika kuće i njegovog sina, dok su se nalazili u unutrašnjosti kuće kod prozora, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja – pištolja, koji oštećene nisu pogodili, nakon čega se udaljio sa lica mjesta,” navodi se u saopštenju Uprave policije.

“Usljed dejstva vatrenog oružja su nastala oštećenja na fasadi i okviru prozora kuće, kao i manja oštećenja na fasadi susjedne kuće u vlasništvu V.R.”

“Čuo sam da je osoba koja je ispalila hice vikala: ’Šta je bilo pi*ke, što ne izađete’”, rekao je “Vijestima” jedan od mještana.

Reporteri “Vijesti” juče nisu mogli da fotografišu uviđaj, jer okupljeni pred kućom Ivanovića nisu dozvoljavali. Cetinjanin Vasilije Vujović juče je saslušan u sklopu istrage o bombaškom napadu na kuću Ivanovića.

On je bio osumnjičen da je jedan od aktera pucnjave koja se dogodila 5. avgusta u Bajovoj ulici na Cetinju, kada je pucano u pravcu Filipa Ivanovića, brata Andrije Ivanovića.

Filip Ivanović nije povrijeđen u tom napadu.

Andrija Ivanović je osumnjičen da je krajem jula bacio ručnu bombu na auto plac “Autoventura”, vlasnika Marka Kokotovića.

Bonus video: