Novi bombaški napad na Cetinju, bez povrijeđenih

U bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih, a od siline eksplozije oštećene su tri kuće i nekoliko automobila
179 pregleda 23 komentar(a)
bomba, Foto: Shutterstock.com
bomba, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.09.2014. 11:26h

Inspektori tragaju za osobom koja je juče rano ujutru bacila bombu na prag kuće Ivanovića u cetinjskom naselju Bogdanov kraj.

U bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih, a od siline eksplozije oštećene su tri kuće i nekoliko automobila.

U kući na koju je bačena bomba živi Cetinjanin Andrija Ivanović, osumnjičen da je krajem jula bacio ručnu bombu na auto plac “Autoventura”, vlasnika Marka Kokotovića.

Prema tvrdnjama mještana, juče su se čuli i pucnji iz vatrenog oružja i škripa automobilskih guma, ali nije poznato da li se to desilo nakon ili prije bombaškog napada, zbog kontradiktornih izjava.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, tada je najmanje sedam hitaca ispaljeno u pravcu kuće Cetinjanina Vasilija Vujovića (25), koja je od kuće Ivanovića udaljena par stotina metara. “Čuo sam da je osoba koja je ispalila hice vikala: ’Šta je bilo pi*ke, što ne izađete’”, rekao je “Vijestima” jedan od mještana.

Reporteri “Vijesti” juče nisu mogli da fotografišu uviđaj, jer okupljeni pred kućom Ivanovića nisu dozvoljavali.

Istražni sudija Andriju Ivanovića pustio je da se brani sa slobode, dva dana nakon što je uhapšen 22. avgusta zbog napada na autoplac.

Iz policije su tada saopštili da su do Ivanovića došli zahvaljujući nalazima iz Forenzičkog centra u Danilovgradu.

“Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja osumnjičenog lica”, pisalo je tada u policijskom tekstu.

Cetinjanin Taso Jovanović početkom avgusta kazao je “Vijestima” da je on bio meta bombaškog napada, zbog kojeg je osumnjičen Ivanović.

“Gađali su moj auto, nijesu ga pogodili. Bomba se odbila i nekoliko auta mog prijatelja je uništeno. To policija zna, a i cijelo Cetinje”, rekao je tada Jovanović. Cetinjanin Vasilije Vujović juče je saslušan u sklopu istrage o bombaškom napadu na kuću Ivanovića.

On je bio osumnjičen da je jedan od aktera pucnjave koja se dogodila 5. avgusta u Bajovoj ulici na Cetinju, kada je pucano u pravcu Filipa Ivanovića, brata Andrije Ivanovića. Filip Ivanović nije povrijeđen u tom napadu.

Bonus video: