Da ne bi Hrvata, Biciklistički savez bi otišao na doboš

66 pregleda 0 komentar(a)
Hajduković, Foto: ARHIVA VIJESTI
Hajduković, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 24.09.2014. 10:27h

Prema riječima predsjednika Branka Hajdukovića, sudbinu Biciklističkog saveza Crne Gore spasao je jedan Hrvat…

“Na nedavno održanom Šampionatu Balkana u MTB XCO u Skoplju koji je ujedno bio trka iz svjetskog kalendara za 2014. godinu, uz dosta sreće, reprezentacija Crne Gore izbjegla je visoku kaznu predviđenu disciplinskim pravilnikom UCI čiji je ukupni iznos, za tri prekršaja, iznosio 9.000 eura. Prekršaji su se odnosili na to što šampioni Crne Gore u kategorijama “Elite”, “Juniori” i “Under 23” (žene) nijesu imali posebne dresove koje su obavezni da na trkama iz UCI kalendara nose svi nacionalni šampioni država učesnica”, navodi se u saopštenju Biciklističkog saveza koje je potpisao Hajduković.

Kako kaže Hajduković, “sreća u nesreći bila je što je na ovom šampionatu komesar UCI bio Hrvat Ivo Rilović koji je, ovoga puta, progledao kroz prste svojim komšijama Crnogorcima”.

“Komesar Rilović je previdio još jednu kaznu za to što reprezentacija Crne Gore, koja je brojala devet takmičara, nije nastupila ni u nacionalnim dresovima svoje države, već u klupskim dresovima Biciklističkog kluba “Ciclomont” iz Bijelog Polja”, piše u saopštenju.

Po povratku u Bijelo Polje, rukovodstvo Biciklističkog saveza Crne Gore, nastavlja Hajduković, “dočekalo je još jedno neprijatno iznenađenje - odluka Komisije Ministarstva prosvjete Crne Gore o raspodjeli sredstava sportskim subjektima kojom je predviđeno da se crnogorski biciklistički sport u 2014. godini finansira sa već potrošenih 10.000 eura”.

“Da nije bilo Hrvata, Biciklistički savez Crne Gore bi otišao na doboš”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Branko Hajduković.

Bonus video: