Bigović priveden kod tužioca

Baošić je uhapšen prije dva dana u mjestu Grkavac, na brdu Dragalj, u zaleđu Risna
65 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi protest, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi protest, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.09.2014. 15:58h

Cetinjanin Dragan Bigović (23), nastanjen u Herceg Novom, koji je osumnjičen da je pomagao Dragoju Baošiću nakon ubistva Jovana Kosaća, priveden je danas zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici. Kako je saopšteno iz Uprave policije, hercegnovska policija uhapsila je Bigovića u utorak oko 23 po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca. „On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelom ubistvo, počinjenim 14. septembra, na štetu Jovana Kosaća“, kaže se u saopštenju. Braća Stanko i Dragan Bigović bili su u društvi Baošića kada je u diskoteci „Kaza“ ubijen Kosać.Oni su nakon saslušanja u policiji tada pušteni na slobodu. Baošiću je određen pritvor od 30 dana.

Održavanje mirnog protesta, koji su zbog ubistva sportiste Jovana Kosaća Novljani najavili za danas, sinoć je zabranila policija, saopštili su organizatori.

"Mi nijesmo huligani niti 'političari' kako nas nazivaju pojedinci kojima je obraz čist isto koliko i onim zlikovcima. Mi ne želimo da rušimo naš grad, mi volimo Herceg Novi. Uskoro ćemo objaviti mjesto i vrijeme novog protesta. Nećemo stati u našoj borbi za pravdu", kazali su oni.

Baošić je uhapšen prije dva dana u mjestu Grkavac, na brdu Dragalj, u zaleđu Risna.

Inspektori su ga locirali u šumi, na putu prema Grahovu. Policija provjerava da li mu je još neko pomagao u skrivanju.

Bonus video: