Dragoje Baošić uhapšen u šumi nakon dojave

Otac ubijenog, Drago Kosać, rekao je juče da policija zna da je ubicu automobilom iz grada odvezao čovjek iz Zelenike. “Policija je tu osobu našla, privela i on je ispitan, ali nije zadržan”, kazao je “Vijestima” Kosać
174 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2014. 05:40h

Dragoje Baošić, osumnjičeni za ubistvo Novljanina Jovana Kosaća, uhapšen je juče ujutru u mjestu Grkavac, na brdu Dragalj, u zaleđu Risna. Inspektori su Baošića locirali u šumi, na putu prema Grahovu, zahvaljujući dojavi.

“Policajci su Baošića uhapsili u mjestu Grkavac. Baošić se nalazio u šumi, iza posljednjeg tunela iz pravca Risna”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

“Vijestima” nije odgovoreno - da li je Baošić tokom bjekstva u tom rejonu koristio neki objekat za skrivanje.

Policija, prema nezvaničnim informacijama iz te institucije, i dalje traga za eventualnim pomagačima u skrivanju osumnjičenog za ubistvo.

Baošić je potom doveden u Centar bezbjednosti Herceg Novi, a potom je odveden na saslušanje višem državnom tužiocu u Podgoricu. On juče kod tužiteljke Lepe Medenice nije iznosio odbranu.

Zgradu Centra bezbjednosti Herceg Novi u vrijeme dovođenja Baošića obezbjeđivao je veliki broj pripadnika policije i interventne jedinice, naoružanih dugim cijevima. Nedaleko od njih nalazila se grupa od dvadesetak revoltiranih građana.

Drago Kosać - otac ubijenog sportiste bio je takođe ispred zgrade CB... On je naglas pitao zašto nisu uhvaćeni organizatori ubistva...

Drago Kosać rekao je da i neko treba da odgovara zbog puštanja na slobodu braće Dragana i Stanka Bigovića, koji su bili sa Baošićem u noći ubistva. Tvrdi da su braća mogla brzo da dovedu do osumnjičenog.

Kosać je ranije kazao da su, osim Baošića i braće Bigović, još tri osobe upletene u ubistvo.

U javnosti se spekuliše da su članovi klana Škorpija povezani sa ubistvom Jovana Kosaća. Organizatori subotnje protestne šetnje - Svi smo mi Jovan Kosać, koji su prijetili blokadom državnih institucija ukoliko Baošić ne bude uhapšen, tvrde da se neće smiriti sve dok i saučesnici ne budu lišeni slobode.

Oni za srijedu najavljuju blokadu magistrale i državnih institucija.

Navode da će imenovati “tužioce koji ne rade svoj posao i koji predmete drže zaključane u fiokama”.

Kosać je ubijen 14. septembra na vratima diskoteke "Časa" u Herceg Novom, gdje je radio kao obezbjeđenje.

Hici su ispaljeni nakon tuče koja je izbila pošto je Kosać saopštio Baošiću i braći Draganu i Stanku Bigoviću da ne mogu ući u diskoteku.

Prema nezvaničnim informacijama, Kosać je te večeri braći Bigović i Baošiću prenio riječi vlasnika diskoteke da u klub ne mogu ući, jer su navodno i ranije tamo pravili probleme. Pošto im se ta odluka nije svidjela, počela je tuča. Ubijeni radnik obezbjeđenja pesnicom je u glavu udario jednog od braće, nakon čega je Baošić izvadio pištolj i pucao.

“Kosać je odmah pao, ali se Baošić tu nije zaustavio već je u njega ispalio još tri metka. Nakon toga su Bigovići i Baošić pobjegli ka Omladinskom parku", ispričao je "Vijestima" očevidac tragedije.

”Zna se ko je ubicu odveo iz grada”

Otac ubijenog, Drago Kosać, rekao je juče da policija zna ko je Baošića automobilom izvukao iz grada.

“Ubicu je istog jutra, sa lica mjesta, automobilom odvezao čovjek iz Zelenike... Zna se ko je to... Policija je tu osobu našla, privela i on je ispitan, ali nije zadržan”, kazao je “Vijestima” Drago Kosać. Rekao je da će podržati buduće proteste sugrađana, ako će oni doprinijeti hapšenju nalogodavaca i pomagača u ubistvu njegovog sina.

Galerija

Bonus video: