POLICAJAC NA DISCIPLINSKOM

Gubio svijest zbog batina u budvanskoj policiji

Lukačević je u noći između 10. i 11. avgusta sa tri prijatelja došao u stanicu policije u Budvi, kako bi prijavio krađu
128 pregleda 0 komentar(a)
Centar bezbjednosti Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Centar bezbjednosti Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.03.2019. 13:51h

Protiv policajca Dragoslava Popovića pokrenut je disciplinski postupak zbog prebijanja Podgoričanina Vaska Lukačevića u stanici budvanske policije prije nešto više od mjesec dana, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, Lukačević je u noći između 10. i 11. avgusta sa tri prijatelja došao u stanicu policije u Budvi, kako bi prijavio krađu.

Na prijavnici zgrade policije u tim trenucima nalazio se policajac Popović, koji im je kazao da sačekaju.

Nakon nekog vremena došlo je do verbalnog konflikta između Popovića i Lukačevića, poslije čega se dogodio i sporni fizički napad.

Navodno je povod za prebijanje bilo to što se Podgoričanin oglušio na riječi policajca, koji je iznerviran tim postupkom počeo da ga udara u predjelu glave.

Prema tvrdnjama očevidaca, Lukačević je u napadu zadobio povrede glave i bubne opne, usljed čega je u jednom trenutku i izgubio svijest.

Službenici Interventnog voda morali su da intervenišu i razjarenog kolegu odvedu do kancelarije, kako bi se smirio. Incident je zabilježio video nadzor stanice policije.

Lukačević je nakon incidenta potražio pomoć u zdravstvenoj ustanovi, gdje su mu  konstatovane povrede bubne opne i poglavine.

On je protiv Popovića podnio  krivičnu prijavu, po kojoj je radila i Unutrašnja kontrola. 

Nakon što je nalaz o incidentu završen, rukovodstvo policije je suspendovalo Popovića do završetka postupka protiv njega.

Lukačević se nije javljao na pozive novinara “Vijesti”.

Iz Uprave policije saopšteno je  da je Lukačević  prijavio da ga je, nakon što je sa prijateljima pristupio u prostorije policije radi podnošenja prijave za drugi događaj, prilikom prikupljanja ličnih podataka u hodniku, policijski službenik Popović fizički napao. 

“V.L. je, nakon toga, kako je izjavio, zatražio ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Budvi. Službenici CB Budva su, s tim u vezi, osim od V.L, uzeli izjavu i od policijskog službenika D. P, od lica koja su bila sa V.L. u društvu, kao i od policijskih službenika koji su tom prilikom bili na dužnosti”, saopštila je policija.

Policijski službenici su o prijavljenom događaju obavijestili osnovnog državnog tužioca u Kotoru, kojem su dostavljeni spisi predmeta na uvid i postupanje.

“Osim toga, načelnik CB Budva Mijomir Bulatović je disciplinskom tužiocu MUP-a podnio predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv policajca D.P., uz dostavljanje spisa predmeta sa ljekarskom dokumentacijom koju je priložio V. L.”, saopštila je policija.

Načelnik CB Budva je takođe spise predmeta sa ljekarskom dokumentacijom Lukačevića dostavio i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije.

Preporučujemo za Vas