Istraga o ubistvu Osmanagića: Saslušan Vuk Vulević

Vulević, koji je izjavu dao u svojstvu građanina, negirao je bilo kakvu umiješanost u likvidaciju Osmanagića sa kojim je bio u kontaktu
713 pregleda 14 komentar(a)
Vuk Vulević, Foto: Savo Prelević
Vuk Vulević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2014. 05:34h

Inspektori kriminalističke policije saslušali su Beranca Vuka Vulevića u sklopu istrage o ubistvu Armina Muše Osmanagića, saznaju “Vijesti”.

Više izvora bliskih istrazi potvrdilo je da je Vulević više od sat saslušavan u subotu 20. septembra u prostorijama Centra bezbjednosti Bar.

Vulević, koji je izjavu dao u svojstvu građanina, negirao je bilo kakvu umiješanost u likvidaciju Osmanagića, sa kojim je bio u kontaktu prethodnih godina.

On je u CB došao na poziv policije.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, podaci o tajnom policijskom nadzoru bezbjednosno interesantnih osoba govore da je Vulević, od puštanja na slobodu krajem juna 2012. godine, često boravio na teritoriji opštine Bar.

Taj podatak, uz njegove veze sa Osmanagićem i kriminalna prošlost, bili su razlozi zašto su inspektori saslušali Beranca.

Iz policije su kazali da provjeravaju koliko je tačna izjava Vulevića o njegovom kretanju na dan ubistva.

Izvori “Vijesti” iz istrage rekli su i da su Vulevića pitali kakav odnos je imao sa pokojnim Osmanagićem i od kada ga poznaje.

Detalji o tome šta je Vulević saopštio inspektorima ne mogu biti otkriveni, kako ne bi bila ugrožena istraga.

Osmanagić je 16. septembra ubijen metkom iz puške sa snajperom, dok je ulazio u baštu svog restorana “Savoja” u Baru.

Na njega je pucano iz ukradenog “renoa” ljubljanskih registracija, koji je bio parkiran nedaleko od lokala ubijenog.

Nakon hica koji Osmanagiću nije dao šansu da preživi, najmanje dvojica napadača odvezla su se do željezničke stanice, gdje su zapalili ukradeni automobil i pušku “crvena zastava” iz koje je ispaljen smrtonosni metak kalibra 7,9.

U sklopu istrage o ubistvu saslušan je veliki broj bezbjednosno interesantnih lica u više gradova. “Vijestima” je potvrđeno da su između ostalih u CB-u u Podgorici u prethodnim danima saslušani i Aleksandar Aco Šaković i Ranko Đurišić zvani Crni.

Vuk Vulević se više od desetak godina povezuje sa brojnim krivičnim djelima, ali je uvijek oslobađan zbog nedostatka dokaza.

Sa njegovim tadašnjim prijateljem Osmanagićem povezivan je sa ubistvom Duška Jovanovića, direktora i glavnog urednika lista "Dan" u maju 2004. Ipak, oni su se na suđenju za taj zločin pojavljivali samo kao svjedoci.

Vulević je bio okrivljen i za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića 2005. u Podgorici, ali je oslobođen i tih optužbi.

Zlatko Z. Ajković iz Zete 29. juna 2012. osuđen je na 14 godina zatvora zbog ubistva Faiza Kadrića u kafe-baru "Insajder" u Cirihu 16. aprila 1999. godine.

Iako je prema optužnici Lepe Medenice, zamjenika višeg državnog tužioca, kao saizvršilac u ovom nedjelu bio Vulević, on je oslobođen krivice u nedostatku dokaza.

Nakon što je oslobođen optužbe, Vuleviću je ukinut pritvor.

Bonus video: