Risan: Radnici "Rode" osumnjičeni da su zloupotrebom prisvojili oko 10.000 eura

krivična prijava podnijeta protiv D.S. (28) iz Berana I M.G (34) i D.R. (45) iz Risna
0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.09.2014. 13:19h

Kotorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D.S. (28) iz Berana I M.G (34) i D.R. (45) iz Risna, zbog osnovane sumnje da su, na štetu marketa "Roda“ u Risnu, počinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su osumnjičeni predmetno krivično djelo izvršili u periodu od 29. avgusta do 1. septembra 2014. godine, na način što su kao odgovorna lica zaposlena u marketu "Roda" u Risnu, koji posluje u okviru firme "Mercator CG", zloupotrebom svog položaja prisvojili novac od dnevnih pazara u ukupnom iznosu od 10.058,71 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su, kako se sumnja, prisvojili i vaučere za dopunu pripejd računa mobilnih brojeva telefona u vrijednosti od 125 eura i knjigu evidencije pazara.

"Krivična prijava protiv osumnjičenih lica, koja su inače bila zadužena za obradu, čuvanje i predaju dnevnih pazara, je shodno konsultacijama sa nadležnim tužiocem procesuirana u redovnom postupku", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: