Bar: Očuh iz lovačke puške pucao na pastorka?

Sumnja se da je do pucnjave u barskom naselju Popovići došlo nakon porodične svađe
170 pregleda 0 komentar(a)
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2018. 14:17h

Baranin M.R. (88) osumnjičen je da je pucao iz lovačke puške u svog pastorka N.R. (66) i ranio ga.

Sumnja se da je do pucnjave u barskom naselju Popovići došlo nakon porodične svađe.

Ranjeni je van životne opasnosti i smješten je u barskoj bolnici, dok je osumnjičeni uhapšen, a oružje je pronađeno i oduzeto.

Barska policija je saopštila da je M.R. uhapšen i da je osumnjičen da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Dežurnoj službi CB Bar je, 5. 9.2018. godine, prijavljeno od strane građana da je u naselju Popovići došlo do upotrebe vatrenog oružja. Na lice mjesta su odmah upućeni Interventna jedinica i uviđajna ekipa. Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru je po ovlašećnju državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici rukovodio uviđajem", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da je, M.R nakon kraće verbalne rasprave sa N.R. (66), uzeo lovačku pušku i otišao do prostorije u porodičnoj kući u kojoj se oštećeni radi svoje bezbjednosti nalazio zaključan.

"Nakon prijetnji, M.R je u cilju nasilnog ulaska u prostoriju, sumnja se, iz lovačke puške ispalio tri metka u cilndar sobnih vrata, koja nije uspio da otvori, ali je od posljedica ispaljenih hitaca oštećeni zadobio lakše tjelesne povrede u predjelu lijeve i desne podlaktice. M.R. je nakon toga u pravcu dvorišta porodične kuće gdje su ga policajci uhapsili. Povrjeđenom je ukazana ljekarska pomoć. Pretresom porodične kuće policajci su pronašli i oduzeli određenu količinu razne pištoljske i lovačke municije. Nadležni državni tužilac je naložio da se M.R. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: