Još tri medalje za crnogorske sportiste

0 komentar(a)
Pančić, Stojanović, Vučević i Milatović, Foto: Specijalna Olimpijada Crne Gore
Pančić, Stojanović, Vučević i Milatović, Foto: Specijalna Olimpijada Crne Gore
Ažurirano: 20.09.2014. 09:12h

Nastup na Evropskim ljetnjim igrama Specijalne olimpijade u Antverpenusu, crnogorski sportisti završili su sa pet medalja.

Nakon zlatne medalje stonotenisera Lazara Živkovića, te bronze atletičarke Vesne Vujačić u trci na 100 metara, posljednjeg dana takmičenja medaljama su se okitili stonoteniserka Velika Vučević (srebro), te atletičari Ivan Stojanović (srebro) i Marko Milatović (bronza).

Vučević je u finalnu stonoteniskog turnira, u neizvjesnom meču, poražena od predstavnice Turske.

Stojanović je u bacanju kugle bio vodeći do posljednje serije, kada je belgijski reprezentativac sa tri centimetra boljim rezultatom došao do zlatnog odličja.

U istoj disciplini bronzanu medalju osvojio je Milatović.

Na Evropskim ljetnjim igrama Specijalne olimpijade u Antverpenu učestvovalo je 2024 sportista iz 58 zemalja.

Nacionalni direktor Specijalne olimpijade Crne Gore kazao je da je zadovoljan ukupnim rezultatima, navodeći da su takmičari zajedničkim radom i zalaganjem uspjeli da daju svoj maksimum.

“To pokazuju osvojene medalje – jedna zlatna i po dvije srebrne i bronzane. Na igrama smo nastavili da sa ponosom i i velikim uspjehom predstavljamo Crnu Goru, kako smo to i do sada uvijek činili na svim svjetskim i evropskim igrama. Nakon povratka i kratkog odmora, odmah ćemo krenuti sa pripremema za ljetnje Svjetske specijalne olimpijske igre koje će se održati od 24. jula do 4. avgusta 2015. godine u Los Anđelesu. Svaka pobjeda na specijalnoj olimpijadi je pobjeda protiv diskriminacije u velikoj borbi za jednakost i ravnopravnost”, kazao je Pančić u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Bonus video: