Atlas ne odustaje od 10,5 miliona eura

57 pregleda 0 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.09.2014. 20:01h

U Privrednom sudu juče je nastavljen maratonski spor u kojem firma Rekrea-turs iz Budve tužbom potražuje od Opštine Ulcinj oko 10,5 miliona eura naknade štete zbog srušenog turističkog naselja.

Rekreaturs je u većinskom vlasništvu Atlas investa (bivši Fin invest), koju kontroliše predsjedavajući Atlas grupe Duško Knežević.

Advokat tužioca Velibor Marković istakao je da je Rekreaturs pravni nasljednik bivšeg društvenog preduzeća DP Rekreaturs iz Prištine, koje je sjedište krajem 1999. godine preselilo u Budvu.

“Tuženi je dužan da nadoknadi štetu”, rekao je Marković.

Advokat Opštine Ulcinj Stanko Marić insistira da sud provjeri registraciju tužioca jer, kako tvrdi, nije još utvrđeno da je ta firma stvarno pravni nasljednik i investitor koji polaže pravo na odštetu od Opštine Ulcinj.

Sudija Milica Popović naredno ročište zakazala je za 20. oktobar kada bi trebalo da bude saslušan vještak građevinske struke Predrag Hajduković.

Na ročištu su bili i poslanici Dritan Abazović i Genci Nimanbegu, koji su nedavno ocijenili da je tužba neutemeljena i da ulcinjska opštuna ne treba da plaća nešto što je srušeno prije 30 godina.

Bonus video: