Suđenje Šofrancu: "Na ulazu u diskoteku su nas sve pretresli"

U prvostepenoj presudi koju je ukinuo Viši sud, Šofranac je osuđen na tri mjeseca zatvora
100 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.09.2014. 16:02h

Prijatelji Podgoričanina Marka Šofranca - Mladen Nikač i Bojan Tatar, saopštili su juče da ih je obezbjeđenje na ulazu u diskoteku “Šas”, detaljno pretreslo i da su svi morali proći kroz detektor za metal.

Oni su to rekli na ponovljenom suđenju Šofrancu, optuženom za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava. On se tereti da je u martu 2012. godine, u diskoteci u centru Podgorice kod sebe navodno imao pištolj.

Na pitanje sutkinje Nade Rabrenović - da li je obezbjeđenje kluba pretresalo i djevojke na ulazu u lokal, oni su rekli da su njima pregledane samo torbe. Nikač i Tatar su u prethodnom postupku tvrdili da niko od njih nije imao nikakvo oružje, a pozvani su da posvjedoče i da li su ih pretresali na ulazu.

Policajac Slavko Martić na prethodnom pretresu tvrdio je da je u diskoteci zatekao Šofranca sa pištoljem u ruci, da mu je potom oduzeo vatreno oružje i pozvao policiju.

Šofranac je, međutim, tvrdio da kod sebe nije imao nikakvo oružje tada i da su mu pištolj podmetnuli policajci. Suđenje se nastavlja 7. oktobra. U prvostepenoj presudi koju je ukinuo Viši sud, Šofranac je osuđen na tri mjeseca zatvora.

Bonus video: