Oduzeti srebrni nakit, bižuterija, elektro materijal...

Carinici su na graničnom prelazu Dobrakovo u više kontrola 17. i 18. septembra zaplijenili neprijavljenu robu ukupne vrijednosti 1.770 eura
242 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2014. 16:18h

Službenici Uprave carina Aerodrom Podgorica, u dvije odvojene akcije, pregledom putničkog prtljaga, otkrili su i oduzeli neprijavljeni srebrni nakit i bižuteriju ukupne vrijednosti 1.755 eura.

"Službenici CI Aerodrom Podgorica u saradnji sa KD operaterima, pregledom putničkog prtljaga, pronašli su neprijavljenu robu - po količini komercijalnog karaktera. U pitanju je srebrni nakit i bižuterija. Odgovornim licima izdati su prekršajni nalozi i naplaćene novčane kazne, a neprijavljena roba je trajno oduzeta", saopšteno je iz Uprave carina.

Carinici su na graničnom prelazu Dobrakovo u više kontrola 17. i 18. septembra zaplijenili neprijavljenu robu ukupne vrijednosti 1.770 eura.

Kako je saopšteno carinici su pregledom teretnog vozila, srbijanskih tablica pronašli i oduzeli neprijavljenu robu robu - led lampe i elektro materijal, koji nije bio prijavljen nadležnim organima.

U putničkom vozilu, crnogorkih tablica pronađen je repromaterijal za parno grijanje.

"Carinski službenici na GP Dobrakovo, su 17. septembra vršili redovnu kontrolu prometa putnika i robe, i tom prilikom otkrili i oduzeli neprijavljenu robu, čija je ukupna vrijednost 851 eura. Pronađene su platnene kesice lavande - osvježivači za prostorije. Roba, nije bila prijavljena nadležnom carinskom organu", saopšteno je iz Uprave carina.

Zbog počinjenih carinskih prekršaja, odgovornim licu je izdat prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna. Izrečena je i mjera oduzimanja robe.

Galerija

Bonus video: