Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za šverc droge

Marko Čupić (25) je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost
136 pregleda 5 komentar(a)
kotor marihuana, Foto: Uprava policije
kotor marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 19.09.2014. 15:53h

Službenici Uprave policije, Centra bezbjednosti Nikšić i Grupe za suzbijanje droge Nikšić uhapsili su Marka Čupića (25) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, raspolažući operativnim saznanjima i postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršila pretres stambenih i drugih prostorija koje Čupić koristi, a koje se nalaze na dvije lokacije u Nikšiću.

"Pronađena su 23 manja pvc pakovanja koja su ukupno sadržala oko 50 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, 450 sjemenki za koje se sumnja da su sjemenke marihuane, pet stabljika marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje, improvizovanu napravu - drobilicu za usitnjavanje odnosno pripremu opojne droge marihuane i jedno pakovanje aluminijumske folije”, navodi se u saopštenju policije.

O rezultatima pretresa obaviješteno je Više državno tužilaštvo u Podgorici, a pronađena materija, sjemenke i stabljike biće poslati na vještačenje u Forenzički centar.

"Tokom pretresa takođe su pronađeni i privremeno oduzeti tri mobilna telefona, lap top i ručni sat "Seiko 5", kako bi se izvršile provjere u cilju utvrđivanja porijekla odnosno načina na koji su pribavljeni pomenuti predmeti”, stoji u saopštenju policije.

Čupić je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: