Vušurović učestvovao na konferenciji Savjeta Evrope

0 komentar(a)
Vušurović, Foto: Uprava za mlade i sport
Vušurović, Foto: Uprava za mlade i sport
Ažurirano: 19.09.2014. 14:35h

Vršilac dužnosti direktora Uprave za mlade i sport Igor Vušurović učestvovao je na 13. konferenciji Savjeta Evrope ministara/direktora nadležnih za oblast sporta u švajcarskom Magligenu, na kojoj je glavna tema bila zloupotreba položaja u sportskom pokretu.

Teme konferencije bile su i modeli prevencije i sankcionisanja neetičkih pojava u sportu, institucionalna saradnja Savjeta Evrope i Evropske unije i Konvencija o manipulaciji sportskim rezultatima.

Konferenciji u Magligenu prisustvovali su i predstavnici vodećih međunarodnih multilateralnih organizacija, generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland, evropska komesarka za obrazovanje, kulturu i omladinu Andrula Vasiliu i potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Kreg Ridi.

"Crna Gora je, u prethodnom periodu, aktivno učestvovala u radu komiteta i tijela Savjeta Evrope u oblasti sporta, doprinoseći i izradi Konvenciji o manipulaciji sportskim rezultatima. Završni dio konferencije označio je i pristupanje konvenciji, kojoj se pridružila i Crna Gora", piše u saopštenju Uprave za mlade i sport.

Navodi se da će Uprava za mlade i sport, shodno završnim razmatranjima sa konferencije, organizovati sastanak sa predstavnicima sportskog pokreta u Crnoj Gori.

Bonus video: