Porodica Ivanović tvrdi da ne zna ko im baca bombe

"To se dešava već četvrti, peti put, ne znam zbog koga je bomba bačena, ni ko bi mogao da je baci", rekao je Ivanović...
77 pregleda 0 komentar(a)
bomba, Foto: Shutterstock.com
bomba, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.09.2014. 18:46h

Otac i sin Milan i Mirko Ivanović, tvrde da ne znaju šta bi mogao da bude motiv za bombaški napad na njihovu kuću, kao ni ko bi mogao da bude počinilac ili nalogodavac takvih napada.

To su ispričali na suđenju Podgoričaninu Damiru Babačiću (20), optuženom da je u februaru ispred njihove kuće u podgoričkom naselju Zabjelo bacio eksplozivnu napravu. Mlađi Ivanović je ispričao da je oko pola jedan čuo jaku eksploziju i da je potom vidio krater u dvorištu, oštećenja na njihovoj i susjednoj kući.

"To se dešava već četvrti, peti put, ne znam zbog koga je bomba bačena, ni ko bi mogao da je baci”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje branioca optuženog Dalibora Kavarića, rekao je da ne poznaje Babačića i da ga prvi put u životu vidi, ocjenjujući da je on to mogao uraditi jedino na nečiji nagovor...

Babačić je na prethodnom pretresu negirao krivicu i tvrdio da su ga u policiji tjerali da prizna djelo, navodno mu govoreći da će se oni potruditi da nalaz Forenzičkog centra bude pozitivan.

U Forenzičkom centru utvrđeno je da su se na jakni optuženog i na suvozačevom mjestu u njegovim kolima nalazili tragovi baruta, odnosno iste čestice koje su nađene i u krateru u dvorištu kuće Ivanovića.

Suđenje se nastavlja 16. oktobra za kada je planirano saslušanje svjedoka. Babačiću se sudi za izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

To nije prvi put da su Ivanovići na meti bombaških napada. Nikolu Bakića je ista sutkinja koja sudi i Babačiću, prošle godine osudila na dvije i po godine zatvora, jer je tokom 2011. i 2012. sedam puta bacao bombe u dvorišta kuća trojice Podgoričana, između ostalog, dva puta i na kuću Ivanovića.

Ni u tim napadima niko nije provrijeđen, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Ivanović, koji je profesor u Ekonomskoj školi u Podgorici, prema nepotvrđenim informacijama “Vijesti”, na meti je jednog podgoričkog kamataša koji unajmljuje bombaše ne bi li naplatio dug od drugog Ivanovićevog sina, koji više ne živi u Podgorici.

Bonus video: