Roj Džons Džunior promoter Mićka Žižića

Mjeseci rada u kampu jednog od najboljih boksera današnjice, Flojda Mejvedera Džuniora, ispalatiće se bokseru iz Nikšića zahvaljujući legendarnom Roj Džonsu Džunioru
0 komentar(a)
Milorad Žižić, Foto: Facebook
Milorad Žižić, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.09.2014. 11:55h

Nakon devet mjeseci prošlogodišnjeg teškog treninga, nebrojenih sparinga sa svjetskim šampionima, i veliki rad nijesu pomogli profesionalnom bokseru iz Nikšića Miloradu-Mićku Žižiću da konačno dobije šansu na najvećoj sceni. Uzaludne su bile i pohvale Flojda Mejvedera, nekadašnejg šampiona i oca jednog od najboljih boksera današnjkice Flojda Mejvedera Džuniora.

Problem, radna dozvola, Mićkovo neprihvatanje da iz srednje pređe u teže kategorije... Ipak, ponosni Nikšićanin se nije predavao a ruku mu je u drugom pokušaju da osvoji Ameriku pružio niko drugi do njegov bokserski idol - nekadašnji svjetski prvak u pet najtežih težinskih kategorija, Roj Džons Džunior.

Samo sedmicu nakon slučajnog susreta i zajedničke fotografije, Roj Džons je stavio rukavice, ukrstio ih sa Žižićevim u četiri paklene runde borbe, nakon kojih je pružio Mićku ruku i potpisao ugovor o zastupannju našeg bokserskog asa. Tako bi naš srednjak početkom novembra konačno trebalo da boksuje u Americi.

"Mjesecima sam tokom prošle i ove godine naporno radio, stojički podnosio savaki udarac od svjetskih šampiona, ne pomjerivši se ni jednom od njih ni za milimetar. Strpljivo sam čekao šansu i molio se i bogu hvala što je uslišio moje molitve. Nakon četiri beskompromisne runde Roj Džons Džunior, jedan od najvećih šampiona svih vremena, odlučio je da svoj novac uloži u mene. On je sada moj promoter, a ja njegov bokser. Dokle ćemo dogurati, pokazaće vrijeme", kazao je Mićko, prezadovoljan ukazanom prilikom.

"Neću je ispustiti, tim prije jer mnogi u mom gradi i državi Crnoj Gori nijesu vjerovali u mene. Pogriješili su, ali ja ću kao i do sada dostojno predstavljati Nikšić i Crnu Goru, i znati da se odužim malobrojnim prijateljima i posebno porodici koja mi je davala bezrezervnu podršku. Moj promoter Roj Džons Džunior mi je obećao američki debi u velikom Denveru 1. novembra", ne bez ponosa je naglasio naš srednjak.

Nakon bezuspješnog pokušaja da dobije radnu dozvolu za predviđeni meč u Americi, Mićko se početkom ove godine vratio i u junu je nokautom u prvoj rundi u hali Bajern u Njemačkoj srušio domaćeg boksera Mehmeta Karaku. Povratak u kamp Mejvedera posrećio se za 27-godišnjeg Nikšićanina, kojem je najveći uspjeh osvajanje pojasa prvaka mediterana u WBC verziji i to razornim nokautom u drugoj rundi meča sa Italijanom Franćeskom Bazileom. Mićko je u profi ringu dobio svih deset borbi, polovinu nokautom!

Bonus video: