Osmanagića ubili plaćenici iz Bosne i Srbije?

Konjević je naveo da je spreman da se na posebnoj sjednici Odbora raspravlja o bezbijednosti i dešavanjima u Baru i Herceg Novom
0 komentar(a)
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2014. 16:53h

Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova su formirali tim koji radi na rasvjetljavanju teškog ubistva Armina Muša Osmanagića u Baru, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević. Konjević nije želio da detaljnije govori o istrazi.

Policija, kako prenosi TV Vijesti, vjeruje da su vođu jednog od barskih kriminalnih klanova, ubili plaćenici iz Bosne i Srbije, ali ubice još nisu uhapšene.

Konjević je danas saopštio da će sve dodatne informacije dati članovima Odbora za bezbjednost i odbranu na zatvorenoj sjednici.

“To je sve što bi mogli na javnoj sjednici da saopštimo”, odgovorio je Konjević na brojna pitanja članova Odbora.

Konjević je naveo da je spreman da se na posebnoj sjednici Odbora raspravlja o bezbijednosti i dešavanjima u Baru i Herceg Novom.

“Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova su formirali tim koji radi na rasvjetljavanju teškog ubistvu koje se desilo u Baru”, kazao je Konjević.

On je podsjetio da je policija do sada uhapsila jednu osobu koja je nosila oružje na dan ubistva koje se dogodilo u Baru. Slučaj je, kako je objasnio, proslijeđen Tužilaštvu na dalju proceduru.

Konjević se, kako je kazao, slaže da je neophodno vratiti sigurnost građana u tom gradu.

„Saglasan sam konstatacijom i koja je naša ustavna obaveza, a to je da što prije povratimo stabilnost u Baru“, kazao je Konjević.

Iz Socijalističke narodne partije (SNP), poručili su da se ministar mora navesti mjere koje resor na čijem je čelu sprovodi, poručujući da je tom pitanju potrebno posvetiti pažnju i organizovati posebnu sjednicu Odbora.

Poslanik SNP-a, Velizar Kaluđerović, rekao je da je država glavni krivac za ubistvo, sve dok ne preduzmje sve mjere da se pronađu počinioci ubistva.

"Dok se ne rasvijetli ovo ubistvo, za mene je najosumnjičeniji, sa stanovišta onog ko je naručio ubistvo, država Crna Gora. Imam pri tom na umu da je konkretna osoba jedna od tri osobe, koja je nominovana kao dio ekipe koja je izvršila atentat na Duška Jovanovića", kazao je Kaluđerović.

Konjević je odgovorio da je nemoguće optuživati državu za takvo djelo bez konkretnih argumenata kojima se te tvrdnje potkrepljuju

Poslanica SNP, Snežana Jonica, smatra da je bezbjednosna situacija alarmantna.

Predstavnik Demokratskog Fronta Predrag Bulatović, kazao je da je zabrinut zbog onog što se dešavalo, ne samo u Baru, nego i, kako je naveo, u čitavoj Crnoj Gori

“Ja sam zabrinut za stanje bezbjednosti i sigurnost građana”, poručio je Bulatović.

Poslanik Bošnjačke stranke, Suljo Mustafić, kazao je da postoji razlog za zabrinutost zbog ubistva u Baru, dodajući da bi, osim Ministarstva unutrašnjih poslova, o tome trebalo da se izjasni i Tužilaštvo.

Neophodno je, smatra Mustafić, da se nadležni organi izjasne i navedu koje će konkretne mjere biti preduzete.

Bonus video: