Ali Karter se u oktobru u Sofiji vraća takmičenjima

53 pregleda 1 komentar(a)
Alister Karter, Foto: Wikipedia
Alister Karter, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 17.09.2014. 12:12h

Engleski igrač snukera Alister Karter završio je sa hemoterapijama i vratiće se takmičenjima u oktobru, na Otvorenom prvenstvu Bugarske u Sofiji.

Dvostrukom finalisti Svjetskog prvenstva je u maju dijagnostikovan rak pluća i od tada se liječio. On boluje od Kronove bolesti, a krajem prošlog ljeta se oporavio od raka testisa.

"Završio sam sa terapijama. Život mi se vraća u normalu. Kosa mi ponovo raste, dobro se osjećam i radujem se budućnosti", naveo je Karter na svom Tviter profilu.

On je tokom karijere osvojio tri turnira koja se boduju za svjetsku rang listu, Otvoreno prvenstvo Velsa 2009. godine, Masters u Šangaju 2010. i Masters u Njemačkoj početkom 2013. godine.

U finalu Svjetskog prvenstva igrao je 2008. i 2012. godine i oba puta izgubio je od Ronija O'Salivena.

Profesionalac je od 1996. godine, a najbolji plasman na svjetskoj rang listi mu je drugo mjesto.

Otvoreno prvenstvo Bugarske održaće se od 2. do 5. oktobra u Sofiji, a Karter će u prvom kolu igrati protiv sunarodnika Roda Lovlera.

"Nisam igrao mnogo između terapija, vratio sam se u teretanu, mislim da sam bolji za 35-40 odsto. Ovo mi je otvorilo oči, pošto mi sada pobjede na turnirima nisu najvažnije. Sada se više ničega ne plašim", rekao je Karter za BBC.

Karteru je zamrznut plasman na svjetskoj rang listi, 15. mjesto. On je rekao da sljedeće godine želi da se vrati na najveća takmičenja u snukeru - Svjetsko prvenstvo i Masters.

"Biće veoma emotivno da se ponovo vratim na Master i Svjetsko prvenstvo. Naravno da želim da osvajam turnire, ali da li to zaista ima neke veze? Nisam razmišljao o turnirima i završio sam u bolnici", dodao je 35-godišnji Karter.

Bonus video: