Klisić priveden u Više državno tužilaštvo

106 pregleda 16 komentar(a)
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2014. 10:18h

Baranin Jovan Klisić (25) priveden je u Više državno tužilaštvo oko 9.15 časova, gdje će biti saslušan.

Nepunih dvadeset minuta nakon ubistva Armina Osmanagića, njegov prijatelj Klisić iskalio je bijes pucajući iz pištolja u baštu lokala “La esquina” u strogom centru Bara. Klisić je, kako se vjeruje, kada je čuo da je Osmanagić preminuo, sjeo na svoj motor, zaustavio ga na ulici preko puta Robne kuće, a potom trčeći izvadio pištolj i pucao po stolovima i zidu bašte lokala čiji je vlasnik Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića.

U vrijeme napada u bašti lokala bio je vlasnik i njegov prijatelj Pečurica, ali i još nekoliko ljudi iz klana Đurovića, koji su sjedjeli za visećim stolovima na bočnoj strani bašte lokala. “Klisić je sumanuto uz psovke i neviđenu viku pucao nasumice. Meci su fijukali na sve strane. Čudo da neko nije pogođen”, ispričali su očevici, koji su iz lokala preko puta posmatrali šta se dešava.

Pored velikog broja šetača, na trotoarima sa obje strane ulice bili su đaci Gimnazije kojima se završila nastava, učenici Srednje ekonomske škole koji su išli na časove, a u krugu prečnika trideset metara, bile su prepune bašte nekoliko kafića....

Klisićev šou dogodio se na svega 450-500 metara od restorana “Savoja”. Nakon pucnjave, Klisić je motorom pobjegao, ali se oko 17 časova predao policiji u naselju Bjeliši u blizini njegove kuće.

Jovan Klisić, registrovan kao član klana ubijenog Osmanagića, godinama je važio za “podmladak” te grupe.

Nedavno je ranjen u nogu u centru Bara, kada je na njega pucao sugrađanin Velimir Vuksanović (26), pripadnik grupe pokojnog Đurovića.

Policija mu je u nekoliko navrata pretresala stan, oduzimala pištolje, eksploziv...

Bonus video: