Maksić nema novca da angažuje advokata, Katnić predlaže da mu ga plati država

"Nemam drugih primanja, osim primanja moje žene koja iznose 30.000 dinara", rekao je Maksić
94 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Maksić, Foto: Printscreen
Dragan Maksić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 05.09.2018. 07:26h

9.11 Suđenje se nastavlja 6. septembra.

9:09 Specijalni tužilac Milivoje Katnić tražio je da se ne održi glavni pretres jer je Maksiću, kako je rekao potreban branilac.

"Smatram da nema uslova da se današnji pretres održi s obzirom na izjašnjenje optuženog Maksića. Smatram da mu zbog njegovog materijalnog stanja treba postaviti branioca", rekao je Katnić.

On je objasnio da ukoliko ZKP predviđa da se Maksiću odredi branilac i da to plati država.

9:07 Nakon pojašnjenja sutkinje, Maksić je kazao da mu branilac ne treba i da želi da se suđenje nastavi te da će naknadno vidjeti oko angažovanja branioca.

9:06 Optuženi Dragan Maksić kazao je da mu je advokat Tomović saopštio da ne može više da ga brani, jer je razriješen kao branilac po službenoj dužnosti. Navodi da mu branilac treba ali da nije u mogućnosti da ga angažuje jer nema sredstava.

"Nemam drugih primanja, osim primanja moje žene koja iznose 30.000 dinara", rekao je Maksić.

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Na posljednjem pretresu koji je održan 27. jula vijeće kojim predsjedava sutkinja Suzana Mugoša potvrdilo je status svjedoku saradniku Saši Sinđeliću.

Za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: