Pucano na Osmanagićeve protivnike, uhapšen Klisić

U napadu na “La eskvinu”, i pored više ispaljenih metaka, nijedno lice nije ranjeno
0 komentar(a)
Sa uviđaja ispred "La Eskvine", Foto: Radomir Petrić
Sa uviđaja ispred "La Eskvine", Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 16.09.2014. 16:55h

Ubrzo pušto je izvršen napad na Armina Mušu Osmanagića, uslijedio je u Baru napad na pripadnike klana suprotstavljenom ubijenom Baraninu.

“Vijesti” saznaju da je 15 minuta nakon napada na Osmanagića uslijedio napad iz vatrenog oružja u strogom gradskom centru na očigled brojnih prolaznika.

Policija je oko 18 časova uhapsila Jovana Klisića (24), za kojeg se vjeruje da je oko 13.30 iz odmazde pucao u bašti lokala "La esquina".

Klisić, koji je od ranije policiji poznat po nasilju, uhapšen je u barskom naselju Bjeliše, u blizini svoje porodične kuće.

Klisić je navono upao na terasu kafea “La esquina” i, prema riječima očevidaca, uz pogordne povike ispalio više metaka u pravcu grupe mladića koji navodno pripadaju klanu suprotstavljenom Osmanagićevoj grupi - klanu Luke Đurovića.

U napadu na “La eskvinu”, i pored više ispaljenih metaka, nijedno lice nije ranjeno.

Lokal "Le Eskvina" nalazi se u vlasništvu Jova Đurovića, vođe drugog barskog klana.

Đurović je brat pokojnog Luke Đurovića, čije se se ime nalazilo u “bijeloj knjizi” ili dokumentu OCTA - Procjena opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori, gdje su navodi policije da je on bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru.

On je poginuo 1. novembra prošle godine u saobraćajnoj nesreći u Kotoru.

Ime i prezime u svijetu kriminala Luka Đurović sticao je daleko od Crne Gore, koju je napustio još sredinom posljednje decenije prošlog vijeka. U rodnom Baru, u srednjoškolskim danima, do tada je bio poznat kao akter nekoliko tuča. Životni put ga je vodio po evropskim prestonicama - Beograda do Berlina i Stokholma, te u više gradova Italije i Španije. Reputaciju sa one strane zakona, kako tvrde upućeni, stekao je najviše kroz zajedničke operacije sa liderom “zemunskog klana” Lukom Bojovićem.

Policija vjeruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu ali i finansijskoj moći Đurovićeva grupa u Baru bila najorganizovanija i najjača.

Otkako mu se ime pojavilo u operaciji „Šah-mat“ italijanske policije, koja ga je teretila za šverc kokaina, manevarski prostor u Evropi brzo mu se smanjio, nakon čega se vratio u Crnu Goru, gdje ima suprugu i sina. Kasnije je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužbi za međunarodni šverc kokaina u toj akciji italijanske policije.

U protekloj godini gotovo da nije išao nigdje dalje od primorja tako da je živio na relaciji Bar - Budva - Kotor - Podgorica. Sve to vrijeme izbjegavao je incidente, a njegovi lokali posebno su bili na udaru policije nakon ubistva braće Gojačanin.

Iako je godinama povezivan sa brojnim sumnjivim poslovima, ali i mafijaškim likvidacijama, policija nikada Đurovića nije hapsila zbog sumnje da je učestvovao u nekom ubistvu.

Bonus video: