Vajarke iz Izraela, Italije i Bugarske u Danilovgradu

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, Jovović nije mogla da saopšti tačan datum otvaranja simpozijuma, ali je naglasila da će biti u periodu od 22. do 26. septembra
0 komentar(a)
Vesna Jovović
Vesna Jovović
Ažurirano: 16.09.2014. 12:59h

U okviru Internacionalnog vajarskog simpozijuma, koji se tradicionalno održava u Danilovgradu, ove godine stvaraju vajarke Tatjana Novozilova-Preminger iz Izraela, Marija Klaudija Farina iz Italije i Agnjesa Ivanova Petrova iz Bugarske, najavljeno je na juče održanoj konferenciji za novinare.

“Ove godine na Internacionalnom simpozijumu skulpture Danilovgrad 2014. učestvovaće tri dame, koje su inače istaknute umjetnice ne samo u svojim zemljama, već i šire”, najavila je direktorica JU Umjetnička kolonija u Danilovgradu, Vesna Jovović.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, Jovović nije mogla da saopšti tačan datum otvaranja simpozijuma, ali je naglasila da će biti u periodu od 22. do 26. septembra.

Umjetnice su zadovoljne uslovima u kojima rade, posebno naglašavajući slobodu da se na osnovu sopstvenih poetika i afiniteta odluče za temu rada, koji će u narednih tridesetak dana stvarati. Na dan otvaranja simpozijuma 2014. biće predstavljene skulpture prošlogodišnjih učesnika vajarske manifestacije u Danilovgardu, a riječ je o radovima Samira Sućeske iz Bosne i Hercegovine, Rubina Mandije iz Albanije i Milije Stojanovića iz Crne Gore.

Bonus video: