Ubijen Armin Muša Osmanagić

U barskoj policiji “Vijestima” je potvrđeno da su pronašli automobil u kojem se nalazi puška za koju se pretpostavlja da je oružje kojim je likvidiran Osmanagić
944 pregleda 0 komentar(a)
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Armin Muša Osmanagić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2014. 19:48h

Baranin Armin Muša Osmanagić, koji je u policijskim dokumentima bio zaveden kao vođa jednog kriminalnog klana, ubijen je jednim metkom iz snajpera, dok je oko 13.25 časova ulazio u baštu svog restorana “Savoja” u centru lučkog grada.

Prema još nepotvrđenim podacima, napadači su Osmanagića čekali parkirani u vozilu “reno” ili u zgradi, preko puta restorana "Savoja" u Ulici Jovana Tomaševića, odakle su imali dobar vidik da precizno pucaju u vlasnika popularnog lokala.

Nakon preciznog hica, koji Osmanagiću nije dao šansu da preživi, ubice su "reno meganom" pobjegle ka željezničkoj stanici, gdje su nakon dva kilometra u šiblju napuštenih šina zapalili automobil i pušku iz koje je pucano na Osmanagića.

Kako “Vijesti” saznaju, u trenutku napada, pored Osmanagića, na manje od pola metra, stajao je i njegov dvogodišnji sin.

Povezivan sa ubistvom Jovanovića, optužen za pranje novca >>>

U napadu, od metka, koji je prošao kroz tijelo Osmanagića, ranjen je i konobar “Savoje” Zoran Macavara, kojeg je zrno pogodilo u ruku.

Uviđajem u Baru rukovodi Viša državna tužiteljka iz Podgorice Lepa Medenica, a pomažu joj osnovni državni tužilac iz Bara Milenko Magdelinić i njegove zamjenice Slađana Španjević i Radmila Gačević, koji su tokom dana uzimali tragove i informacije o teškom incidentu, koji je se nakon dvadesetak minuta od ubistva Osmanagića dogodio na svega 500 metara dalje u bašti lokala "La esquina" u centru Bara.

Policija vjeruje da je člana klana ubijenog - Baranin Jovan Klisić iz odmazde kada je čuo da je Armin preminuo, uzeo oružje i zapucao na baštu lokala "La esquina", koji je u vlasništvu brata pokojnog Luke Đurovića, vođe klana sa kojim je bio sukobljen ubijeni Osmanagić.

Osumnjičeni Klisić, poznat po nasilničkom ponašanju, je oko 18 časova uhapšen u barskom naselju Bjeliše u blizini njegove porodične kuće.

Tijelo šefa jednog od barskih krimi klanova, kako se pokojnik vodio u policijskim evidencijama, dopremljeno je na Odjeljenje za sudsku medicinu u Podgorici, gdje će tokom dana po nalogu tužioca obaviti obukcija.

Policija ispred kafića "Savoja"

U Bar je nakon ubistva i eskalacije sukoba dva zavađena kriminalna klana iz tog lučkog grada odmah poslata i Posebna jednica MUP-a, koja patrolira centrom grada, a ekipe policije na svim saobraćajnicama i raskrsnicama zaustavlja i kontroliše vozače.

Tokom dana u barsku policiju privedeno je na desetine pripadnika dva klana ali i ljudi iz kriminalnog miljea Bara, gdje po zvaničnim podacima policije operiše šest organizovanih grupa.

Kao i u ranijim slučajevima ministar Raško Konjević i direktor Slavko Stojanović su u popodnevnim časovima stigli u Bar, gdje sa policijom u tom gradu "prave strategiju kako da država odgovori na kriminal"...

Bonus video: