Zlatni Almir Cecunjanin i Marina Raković

Crnogorski karatisti postigli su najveći uspjeh u istoriji učešća naše selekcije na Mediteranskim igrama
114 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2014. 16:37h

Zlatne medalje Almira Cecunjanina u teškoj kategoriji i Marine Raković u kategoriji do 68 kilograma, uz još četiri bronzane medalje donijele su crnogorskoj karate reprezentaciji najveći uspjeh u istoriji njenog nastupa na Mediteranskom prvenstvu.

Na takmičenju održanom u Baru,u nikada jačoj konkurenciji jer je po prvi put nastupila i selekcija Francuske, bronzane medalje osvojili su u katama Mijat Vojvodić, a u borbama Ana Drašković do 50 kg, Jelena Maksimović do 61 kg, i ženska ekipa u borbama u sastavu: Raković, Maksimović, Drašković i Dragana Konjević.

Selektori muške i ženske selekcije u borbama, Dragoljub Fatić i Slavenko Bajić, te kate selektor Jugoslav Bukilić, izrazili su zadovoljstvo ne samo uspjesima svojih izabranika, već i odnosom prema nacionalnom timu i načinu na koji su prihvatili i koristili savjete na tatamiju. Karate savez je nakon takmičenja konstatovao i sjajan rad u našim klubovima.

Tokom šampionata u Baru održan je i Kongres Mediteranske karate federacije u čiji je izvršni odbor ušao i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Dragan Šakotić. Predsjednik MKF Bećir Šerif izrazio je oduševljenje načinom na koji su grad Bar i KSCG organizovali takmičenje na kojem su nastupila 182 takmičara.

Bonus video: