Budvanska rivijera jača za Kubanca i Brazilca

"Nismo žurili sa kompletiranje ekipe, za dan početka priprema, jer smo, jednostavno, htjeli da napravimo što bolji izbor", rekao je Slobodan Boškan
2 komentar(a)
Armando Danger Mulen, Foto: Google.com
Armando Danger Mulen, Foto: Google.com
Ažurirano: 15.09.2014. 16:16h

Budvanska rivijera je skoro kompletirala tim za narednu sezonu, koji će imati težak zadatak da pokuša da barem ponovi prošlogodišnji istorijski rezultat - novi članovi crnogorskog šampiona su dvojica 25-godišnjaka, kubanski korektor Armando Danger Mulen i brazilski tehničar iz Porta Alegrea Murilo Radke.

Radke će prvi put igrati u Evropi, jer je do sada promijenio devet klubova u Brazilu.

"Nismo žurili sa kompletiranjem ekipe, za dan početka priprema, jer smo, jednostavno, htjeli da napravimo što bolji izbor, da nađemo najbolje što možemo u ovom momentu za nas, da dobro igraju u Ligi šampiona. Radke je treći tehničar brazilske reprezentacije, igrač je u srednjim godinama, već ima dovoljno iskustva u Brazilu. U odličnom je fizičkom stanju, brz je i skočan, eksplozivan. Ima stvari u kojima može da napreduje, to ćemo raditi kroz rad, ali mislim da za Ligu šampiona sa njim možemo da napravimo dobro uigran tim i da spremni dočekamo to takmičenje", kaže za "Vijesti" trener Budvana Slobodan Boškan.

Danger će biti drugi Kubanac u budvanskom timu, nakon primača Joslejdera Herarda Kale, a stiže iz Turske, gdje je prošle sezone nosio dres Sahinbej Beledije (novi klub Miloš Ćulafića).

"On je atipičan korektor, nešto je niži sa 1.93 m. Međutim, ima izuzetno dobar skok, a pored toga sa krajeva “puca” jako brze lopte. Dobro napada iz zona četiri, dva, jedan. Sa svojom eksplozivnošću nadomješćuje manjak visine za tu poziciju", dodao je Boškan.

Prije današnjih pojačanja, u Budvu su već stigli tehničar Aleksandar Ivković, srednji blokeri Petar Krsmanović i Milan Ćelić, primači Lazar Ćirović i Kubanac Joslejder Herardo Kala, te libero Nikola Lakčević.

Budvu su napustili tehničari Marko Falaski i Marko Vujović, primači Marko Bojić, Aleksandar Milivojević, korektor Vladimir Bojić, te srednji blokeri Luka Šuljagić i Milan Marković, koji je završio karijeru.

“Možda dođe još jedan ili dva igrača, ali ne da budu nosioci igre, već da budu dio tima. Sve sad treba dobro sklopiti i ukomponovati, ali ja ću, između ostalog, forsirati brzu igru, sa brzim loptama na krajeve, kako bismo bili neugodniji za svoje protivnike”, zaključio je Boškan.

Bonus video: