Metar drva do 45 eura

Pripremajući se za predstojeću zimu, većina kupuje drva u septembru mjesecu. Ekipa Televizije Vijesti je provjerila kakve su trenutno cijene, te da li su prodavci zadovoljni
454 pregleda 1 komentar(a)
prodaja drva, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
prodaja drva, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 04.09.2018. 13:41h

Bez obzira na to što kalendarski još uvijek traje ljeto, nije rano da već sada razmišljamo o zimskom ogrijevu. Oni koji su se već pripremili za hladnije dane, kažu da bi cijene drva mogle biti povoljnije.

"Brao sam u svojoj režiji. Brao sam pitoma, cerova odnosno mješavinu, grab, cer. Kvalitetnija su, kaloričnija. Inače ih kupujem ali mislim da su mnogo skupa, ne malo nego mnogo", kaže jedan od kupaca.

Prodavci ističu da su drva ove godine, najjeftinija bila u junu. Tada je metar drva koštao 30 do 35 eura. Prodaja najbolje ide tokom septembra i oktobra.

Međutim, bez obzira na više cijene, uspjeva se zaraditi, ističe Zoran Gojković iz Gornje Gorice.

"Prodaje se dosta solidno, idu bukova, idu pitoma, cijene su porasle na 40 eura, i jedne i druge, ova cijepana do 45, zavisi kako koja. Malo je slučajeva da traže manju količinu, to ide pet, šest metara minimum, do 15. Neko sam u šumu radi neko plaća radnike, neko kupuje pa prodaje, ima raznih. Ja sam imao radnike, radili su mi u Dodoše u nahiju prema Rvašima", kaže Gojković.

U Podgorici, drva se prodaju na Zabjelu, u Zeti i Tuzima.

Za sada, kako kažu prodavci, cijena od 40 eura po metru neće rasti, jer su i sami svjesni kupovne moći stanovništva.

Bonus video: