FIAT: Kako jeziku osvajanja reći ne

Orginalnu muziku za balet ”Don Žuan” direktno na sceni izvodi Rundek Cargo Trio
0 komentar(a)
Predstava Don Žuan
Predstava Don Žuan
Ažurirano: 15.09.2014. 07:13h

Plesna predstava “Don Žuan”, koprodukcioni projekat Grad teatra Budva, Bitef teatra iz Beograda, HNK-a Ivan pl. Zajc iz Rijeke, Festivala Riječke ljetne noći i Nezavisne produkcije Maše Kolar, biće izvedena večeras u 20 sati u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u okviru Festivala internacionalnog alternativnog teatra.

Koreografkinja predstave je Maša Kolar, a originalnu muziku direktno na sceni izvodi Rundek Cargo Trio. Kostim potpisuje Petra Dančević, scenografiju Jasmina Holbus, fotografiju i dizajn je uradila Jelena Janković, a dizajn svjetla Nuno Salsinja.

U predstavi igraju igrači Bitef dens kompanije: Ana Ignjatović Zagorac, Dejan Kolarov, Ivana Savić Jacić, Milica Pisić, Miloš Isailović i Rikardo Horhe Kampos Freire.

"Ne može se sa sigurnošću tvrditi kakav je bio Don Žuan, niti kakav je to čovjek danas i kakav će to čovjek biti. Sredina ga obilježava, boji, profilira i osuđuje. Društvo ga stavlja na prijesto, daje mu osobine prestupnika, grešnika i daje mu ovlašćenje da radi ono što on radi, a to radi najbolje. On je sposoban, arogantan, lud, topao, blizak, a opet nagao i nasilan i još uz to šarmantan i opasan. Ko može tom jeziku ljubavi odoljeti i ko uspijeva tom jeziku osvajanja reći ne? Na početku i na kraju imamo hrpu igrača koji u svijetu varki, maski, opsjena i prikrivanja čekaju na priliku da preuzmu ulogu. Kada se pruži šansa oni je grabe. Prvu ulogu dobija Don Žuan...", zapisla je koreografkinja Maša Kolar.

Koncert Rundek Cargo Tria, koji će biti održan večeras u 22 sata na krovu KIC-a “Budo Tomović”, posljednji je program ovogodišnjeg FIAT-a.

Projekat Rundek Cargo Orkestar je nastao iz muzike Darka Rundeka, njegovih pjesama koje su izuzetno poetične i bogate u muzičkom izrazu i koje kombinuju muzičku tradiciju sa primjesama različitih uticaja - na prvom mjestu sa Balkana, potom Mediterana, regea, Južne Amerike, Afrike, elektronske muzike…

Projekat je zatim prerastao u Rundek Cargo Trio koji čine Darko Rundek (gitare, ukulele, loopovi, glas), Isabel (električna violina) i Dušan Vranić (klavir, udaraljke, harmonika...). Trio svoju muziku kreira na ostrvu Brač, gdje su nastali njihovi albumi Ruke, Zagrebačka magla...

Bonus video: