Revija filmova velikana nezavisne produkcije

Projekcije će se od 16. do 19. septembra održavati u DODEST-u, a ulaz je besplatan
97 pregleda 0 komentar(a)
Izgubljeni u prevodu
Izgubljeni u prevodu
Ažurirano: 15.09.2014. 07:20h

Revija "Velikani nezavisne produkcije" biće realizovana u organizaciji Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” od 16. do 19. septembra, a filmska publika biće u prilici da pogleda neka od najpoznatijih nezavisno produciranih ostvarenja.

Reviju će u utorak, 16. septembra, u Sali DODEST, u 21 sat, otvoriti film "Izgubljeni u prevodu" (2003) u režiji Sofije Kopole. Sniman u cjelosti u Japanu, ovaj film je oda prirodi bliskih prijateljstava i gradu Tokiju. Ovo ostvarenje analizira neočekivane veze koje stvaramo, za koje mislimo da neće potrajati, a ipak ostaju u nama zauvijek.

U srijedu, 17. septembra biće prikazan film američkog režisera Stivena Soderberga "Seks, laži i video trake" (1989). Riječ je o provokativnoj gradskoj ljubavnoj priči sa mnogo dijaloških scena i intrigantnih prizora. Film je osvojio "Zlatnu palmu" u Kanu.

Narednog dana, 18. septembra, predviđena je projekcija filma "Mala mis Sanšajn" (2006) režisera Džonatana Dejtona i Valeri Faris. Radnja filma prati haotičnu porodicu Huver na njihovom putovanju za Kaliforniju, gdje su se uputili kako bi podržali glavnu junakinju filma Oliv, koja želi da učestvuje na izboru ljepote pod nazovom "Mala mis Sanšajn".

Poslednji dan revije, petak, 19. septembar, obilježiće prikazivanje filma "Milioner sa ulice" (2008) koji su režirali Deni Bojl i Lavlin Tandan. Film donosi priču o osamnaestogodišnjem Džamalu Maliku koji osvaja premiju u indijskoj verziji kviza “Želite li da postanete milioner?”. Film je osvojio osam “Oskara”.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Bonus video: