Policija traži Baošića na svim poznatim adresama

Nakon tragedije u diskoteci, policija je došla do prve verzije prema kojoj je svađa na ulazu u "Casu" izbila zbog toga što Kosać, kao radnik obezbjeđenja, nije dozvolio Baošiću i braći Bigović da uđu u lokal
261 pregleda 45 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 15.09.2014. 06:39h

Policija i dalje traga za Bjelopoljcem Dragojem Baošićem (29), nastanjenim u Igalu, koji se sumnjiči da je nakon prepirke i žestoke tuče na ulazu u diskoteku "Casa", na šetalištu u Igalu, izvadio pištolj, a potom ispalio nekoliko metaka i ubio Jovana Kosaća (27).

Policija traga za Baošićem na svim poznatima adresama na primorju i u drugim gradovima u Crnoj Gori.

Inspektori su preko porodice i prijatelja tražili način da se dođe do Baošića, za kojeg se vjeruje da je i dalje naoružan jer još nije pronađen pištolj iz kojeg je ubijen Kosać.

Kosać je ubijen u noći između subote i nedjelje, oko 1.30 časova, na vratima popularne diskoteke, gdje je ljetos radio kao obezbjeđenje.

Teško ranjeni Kosać prebačen je odmah u bolnicu Meljine, ali napori ljekara da ga spasu nijesu uspjeli, pa je mladić preminuo oko pet sati ujutro.

Dok je trajala borba da se spase Kosać, njegovi prijatelji su po Herceg Novom i preko Fejsbuka tražili krv jer su im ljekari saopštili da u bolnici nemaju dovoljno odgovarajuće krvne grupe.

Policija je uhapsila Novljane - braću Dragana i Stanka Bigovića, koji su sa Baošićem krenuli da uđu u "Casu”. Oni su salušavani u policiji kako bi se prikupile izjave aktera, ali i očevidaca obračuna u Igalu.

Nakon tragedije u diskoteci, policija je došla do prve verzije prema kojoj je svađa na ulazu u "Casu" izbila zbog toga što Kosać, kao radnik obezbjeđenja, nije dozvolio Baošiću i braći Bigović da uđu u lokal.

Navodno, ova trojka je ljetos u toj diskoteci pravila probleme zbog čega su vlasnici donijeli odluku da im se zabrani ulaz u diskoteku.

Naredbu vlasnika trojici mladića prenio je Kosać, ali ga Baošić i braća Bigović nijesu poslušali već je došlo do vrijeđanja i koškanja na ulazu. Prema toj verziji događaja, Baošić i Bigovići su krenuli da guraju Kosaća, kako bi na silu ušli u diskoteku, nakon čega je došlo do žestoke tuče, ali i prevrtanja stolova u prvom dijelu kluba.

Ubijeni radnik obezbjeđenja tokom tuče pesnicom je u glavu udario jednog od braće, nakon čega je Baošić odlučio da izvadi pištolj i puca na Kosaća.

"Kosać je odmah pao, ali se Baošić tu nije zaustavio već je u njega ispalio još tri metka. Nakon toga su Bigovići i Baošić pobjegli ka Omladinskom parku", ispričao je "Vijestima" očevidac tragedije.

Nakon obračuna u "Casi" odmah je reagovala i policija, čija se patrola nalazila u blizini kluba. Jedan od braće Bigović je okrvavljenog lica i sa slomljenom vilicom uhapšen u parku u centru Igala, dok je drugi Bigović uhapšen nešto kasnije.

U vrijeme pucnjave klub u Igalu je bio krcat, pa je prava sreća što još neko u pucnjavi nije pogođen.

"Kad je došlo do koškanja na vratima, htjela sam da izađem iz kluba, ali je ulaz bio zakrčen. Došlo je do pesničenja zbog čega smo gotovo svi u strahu legli na pod", ispričala je Novljanka, koja je u subotu veče sa društvom bila u "Casi".

Tokom tuče prevrtani su stolovi, pa su krhotine stakla letjele po lokalu. Zbog posjekotina nekoliko gostiju "Case" je tražilio pomoć ljekara.

Uzeti snimci sa kamera skupljaju se izjave očevidaca

Osumnjičeni Baošić je više puta osuđivan i nedavno je izašao iz zatvora. I on je tokom ljeta radio kao obezbjeđenje po lokalima na primorju. Novljani su juče nakon tragadije prepričavali da je Kosać ranije imao sukob sa braćom Bigović, ali da je ubijeni mladić mjesecima pokušavao da problem riješi miroljubivo.

Uzeti su snimci sa kamera u "Casi" i drugih lokala na šetalištu u Igalu, a policija je prikupljala i izjave očevidaca kako bi došli do podataka kako se dogodilo ubistvo.

Policija vjeruje da je Baošić ispalio najmanje pet metaka.

Bonus video: