Vukčevići negiraju napad na policajca: Sajovac vadio pištolje, htio je sve da nas pobije

Vladan Vukčević je, prema izvještaju ljekara KC, zadobio tri povrede na glavi, "razderotine" dužine četiri, dva i 2,5 cm
355 pregleda 27 komentar(a)
Vladan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Vladan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2014. 17:34h

Braća Mladen i Vladan Vukčević negirali su da su napali pripadnika Specijalne jedinice policije Sašu Vujoševića, tvrdeći da su oni u četvrtak, zbog bizarne čarke u saobraćaju, tog popodneva jedva izvukli živu glavu, boreći se za goli život.

Braća tvrde da su tog dana sa prijateljem P.B. automobilom krenuli od Maslina ka gradu, ali da su u toku vožnje samo pukom srećom izbjegli da ih naoružani SAJ-ovac “pobije”.

Povod za težak incident u blizini Katoličke crkve na Koniku bila je čarka tokom vožnje na tranzitu od Maslina ka Starom aerodromu, kada je Mladen Vukčević iz svog automobila opsovao i negodovao jer je Vujošević iz sporedne ulice navodno “uletio” u njegovu traku.

Braća tvrde da se zbog toga Vujošević, koji je vozio "opel astru" ubacio u traku pored njih, a onda im nervozno gestikulirajući rukama pokazivao da se zaustave pored bulevara.

"Kada smo stali on je izašao iz svog automobila i krenuo ka nama. Tog čovjeka sam prvi put u životu vidio. Počeo je da psuje i u rukama sam vidio da ima pištolj. Krenuo je ka meni, a onda je silovito zamahnuo pokušavajući da me udari pištoljem. Sagnuo sam se kako bih izbjegao udarac, a moj brat Vladan je rukama uhvatio tog čovjeka kako bi spriječio da puca. Vidio sam kako ga moj brat drži, a on ga za to vrijeme drškom pištolja krvnički udara po glavi", emotivno je ispričao stariji Vukčević.

Vladan Vukčević je, prema izvještaju ljekara KC, zadobio tri povrede na glavi, “razderotine” dužine četiri, dva i 2,5 centimetara. On je rekao da ima “devet kopči”.

"Beretu" za koju tvrde da su oduzeli specijalcu Vujoševiću, predali policiji u Kliničkom centru

Braća tvrde da su se na trotoaru pored bulevara u blizini "Luk oil" pumpe na Starom aerodromu sa pripadnikom SAJ-a rvali dva - tri minuta, te da su mu u posljednji čas iz ruku “izbili” pištolj.

"To je trajalo dugo jer je čovjek krupan i spreman. U jednom trenutku smo ga oborili na zemlju, a ja sam bio iznad njega kako bih ga držao da ne puca. I pored toga on je u jednom trenutku uspio da ležeći repetira pištolj, a onda jepodigao ruku pokušavajući da cijev uperi ka meni. Instinktivno sam tada pesnicom udario po pištolju, koji je odletio pored ceste. Tada sam samo rekao drugu da uzme pištolj", ispričao je Mladen Vukčević.

Novi sukob dogodio se svega kilometar dalje u sporednoj ulici u blizini megamarketa “Voli”.

Braća tvrde da su nakon rvanja sjeli u svoj automobil i krenuli pravo bulevarom ka Urgentnom centru kako bi tražili pomoć ljekara jer su Vladanu krvarile rane na glavi...

"Krenuli smo pravo, a onda smo kod “Volija” vidjeli da taj čovjek sa “astrom” i otvorenim gepekom vozi iza nas. U strahu smo skrenuli u sporednu ulicu, a on je nastavio da vozi za nama. Pretekao nas je, a onda zaustavio automobil ispred nas. Tada smo doživjeli novi šok - čovjek je u rukama nosio neki veliki pištolj, nešto nalik puški, i krenuo ka nama. U strahu sam odlučio da biram on ili mi, dodao sam gas i zakačio ga retrovizorom. Pao je, a mi smo se odatle odvezli u Urgentni centar, gdje smo prijavili slučaj", tvrdi Mladen Vukčević.

Vukčevići tvrde da ih je Vujošević pratio poslije prve tuče i potegao “veliki” pištolj

Njihov prijatelj P.B. donio je u Klinički centar pištolj, za koji kažu da su u tuči oteli pripadniku SAJ-a. Pištolj “pietro bereta” kalibra 22 mm, fabričkog broja M06139, i okvir sa šest metaka preuzeo je policajac Almir Kožar.

Braća Vukčević su dali izjavu policiji, i nije im određen pritvor.

Nakon nekoliko sati od obračuna u dvije runde za pomoć se ljekarima obratio i Vujošević, koji tvrdi da je tog dana zbog povrede glave i nogu zadržan na liječenju u KC-u.

"Vijesti" su juče objavile tvrdnje Vujoševića, koji je u izjavi kolegama ispričao da su ga braća napala dok nije bio na dužnosti. On je kao mogući razlog za to naveo da su ga možda prepoznali iz neke ranije policijske akcije.

U izjavi je SAJ-ovac je tvrdio da su braća ka njemu krenuli sa pištoljem, da su ga udarala trojica mladića, ali da je u jednom trenutku on uspio da im iz ruku izbije oružje...

Policajac je naveo da je nakon toga pješice krenuo da prijavi slučaj, ali da su ga Vukčevići ponovo napali i “pregazili automobilom”, nakon čega je izgubio svijest.

Nakon nekoliko sati, tvrdio je policajac, u konsultaciji sa pretpostavljenim otišao je da prijavi slučaj i tražio pomoć ljekara.

Tužilac od četvrtka vaga ko je kriv, braća nijesu hapšena

Odluku o tome šta se u četvrtak oko 14,20 časova dogodilo na Starom aerodromu treba da donese tužilac, koji još nije odredio kvalifikaciju djela. “Vijestima” je u Upravi policije rečeno da tužilac na osnovu izjava i ljekarskih izvješataja još vaga kako da kvalifikuje djelo, ali i da odredi ko će se sve od aktera obračuna naći u ulozi osumnjičenog. “Čekaju se još neki dokazi, koje je tužilac tražio da se prikupe”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Bonus video: