Mejveder junior opet bolji od Majdana

Odluka sudija bila jednoglasna - 115:112, 116:111, 116:111
66 pregleda 1 komentar(a)
Flojd Mejveder junior, Foto: Beta/AP
Flojd Mejveder junior, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.09.2014. 07:39h

Amerikanac Flojd Mejveder junior jednoglasnom odlukom sudija (115:112, 116:111, 116:111) je drugi put za četiri mjeseca pobijedio Markosa Majdanu i ostao je bez poraza u profesionalnoj karijeri u velter kategoriji u verzijama WBA I WBC.

U meču koji je održan u Las Vegasu, 37-godišnji Mejver upisao je 47. pobjedu, od čega 26 nokautom.

On je Argentinca, kome je ovo peti neuspjeh u profi ringu u 35 pobjeda, dobio i početkom maja, a sada će biit bogatiji za 32 miliona dolara. Majdana će inkasirati samo tri.

Poslije meča, Mejveder junior je izjavio da ga je Majdana ujedao za prste, kada god su bili u klinču I da zbog toga od osme runde nije mogao da koristi lijevu ruku.

Argentinac je demantovao to uz konstanaciju da nije pas da grize.

“Sada sam bio u daleko boljoj formi nego u našem prethodnom okršaju, trčao sam, bio agresivan. Mejdana me je ujedao, pa nisam mogao da koristim lijevu ruku od osme runde, ali sam našao najbolji način da pobijedim. Sada ću razgovarati sa svojim timom o daljim koracima. Ne izbjegavam nikoga, pa ni Manu Pakjaa. Vidjećemo šta će dalje biti”, rekao je Mejveder junior.

On nije želio da odgovara na pitanje CNN-a o nasilju nad ženama, pošto je njegova bivša vjerenica Šantel Džekson riješila da pokrene parnicu zbog raznih vidova zlostavljanja dok su bili u vezi.

ESPN je najavio da bi, zbog ovog problema, u budućnosti mogao da bojkotuje njegove mečeve.

“Bio sam ubijeđen da ću da pobijedim, ali sudije su drugačije odlučile. Bio sam agresivan, stalno sam ga pritiskao, ali me je u takvim situacijama uvijek hvatao i ulazio u klinč. Sudije su se tada pravila da ništa nisu vidjele, nisu mi dale bi bod, zbog čega sam razočaran“, istakao je Majdana.

Bonus video: