Brzać se kune u sina da nije bacao bombe

“Dabogda sjutra svi došli na dženazu mom sinu ako sam bacio bombu, ili ako imam bilo kakve veze sa tim“, rekao je Brzać
92 pregleda 20 komentar(a)
Sead Brzać, Foto: Jadranka Ćetković
Sead Brzać, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 13.09.2014. 12:07h

Bjelopoljac Sead Brzać (39), kazao je da nema veze sa podmetanjem eksplozivnih naprava ispred kuće bivšeg sudije Arifa Spahića.

To je saopštio u bjelopoljskom Osnovnom sudu, gdje odgovara za podmetanje eksplozivne naprave 7. marta ispred kuće pravosnažno osuđenog sudije Spahića.

“Tog dana kada se desila eksplozija, čitavo vrijeme sam bio sa Željkom Bradićem, koji je trebalo da mi popravi automobil“, kazao je Brzać.

On je rekao da može dokazati da tog dana nijednog trenutka nije bio sam.

„ Dabogda sjutra svi došli na dženazu mom sinu, ako sam ja bacio bombu ili ako imam bilo kakve veze sa tim“.

Brzać je rekao da ga Spahić optužuje za bombaške napade, jer je bio u emotivnoj vezi sa njegovom suprugom, prije nego se udala za bivšeg sudiju.

Odgovarajući na piatnje Suda, da li je bio u kontaktu sa tom ženom dok je Spahić izdržavao zatvorsku kaznu, rekao je da je “ona dolazila na kafu kod njegove majke i da su se povremeno dopisivali porukama”.

Brzać je ispričao da ga je više puta napadao Arifov sin Emil, ali da policija nije ništa preduzimala.

Emil Spahić, međutim, tvrdio je juče da ga je optuženi tri puta napao, dok mu je otac bio u zatvoru.

“Jednom me stavio u automobil u prisustvu svog rođaka Kemala Brzaća i zaprijetio mi da će da me ubije i zakopa u šumi“, kazao je Emil. Arif Spahić je izjavio da je tog jutra, kada je otkrivena eksplozivna naprava, Brzaćev džip nekoliko puta prolazio pored njegove kuće, kao i da je bio parkiran u blizini u trenutku eksplozije. To je potvrdio i njegov sin, dok je Brzaćev advokat rekao da je ta ulica jedini način da njegov branjenik ode do grada.

Tragovi eksploziva u automobilu

U nalazu Forenzičkog centra iz Danilovgrada, piše da su na izuzetim uzorcima iz automobila optuženog Brzaća, otkriveni tragovi eksploziva.

„Na patosnicama suvozača i iza vozača, na pet izuzetih uzoraka, pronađeni su tragovi TNT i amonijum nitrata“, piše u nalazu iz Danilovgrada.

Brzaćev branilac, advokat Miladin Joksimović, kazao je da to ne znači da je Brzać podmetnuo napravu, jer u nalazu nigdje ne piše da su tragovi sa naprave identični tragovima u automobilu.

Optuženi tvrdi da nema motiv za napade na bivšeg sudiju

Brzać je za “Vijesti” kazao da mu je život postao komplikovan od kada je optužen za postavljanje prve eksplozivne naprave. „Od tada nigdje ne izlazim bez pratnje nekog od braće ili drugova. Nemam nikakav razlog, niti motiv da naudim Spahiću, a kamoli da mu bacim bombu“, kazao je Brzać.

Brzać tvrdi da je zbog veza bivšeg sudije, nepravedno osuđen na 130 dana zatvora, za nanošenje lakih tjelesnih povreda Arifu i njegovom sinu Emilu Spahiću.

Tuča između Spahića i Brzaća dogodila se oko mjesec dana poslije podmetanja bombe ispred njihove kuće.

Bivši sudija tvrdi da Brzać namjerno priča o navodnoj nekadašnjoj vezi sa njegovom suprugom, da bi zataškao ono što je uradio. „Pa šta mislite, ispašće na kraju da sam sam sebi i svojoj djeci podmetao bombe“, rekao je Spahić.

Bonus video: