DJELOTVORNIJI NAČIN

Kako da se razbudite bez šoljice kafe

62 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 13:45h

Šoljica tople kafe djeluje kao najbolji način da se razbudite i pripremite za ostatak dana, ali stručnjaci za ishranu tvrde da postoje mnogo djelotvorniji i zdraviji načini koji odlično zamjenjuju dozu kofeina...

Žvakanje doručka 

Najvažniji obrok u danu obogatiće vaše tijelo važnim mineralima, pokrenuti metabolizam i dati vam energiju za početak radnog dana. Razbudiće vas čak i jednostavan proces žvakanja hrane, pa u doručak uključite hrskave namirnice poput žitarica u hljebu ili pahuljica.

Vrući kakao

Umjesto kafe ujutru sebi pripremite kakao. Nedavne studije pokazuju da flavonidi u kakau utiču na poboljšanje raspoloženja i razbuđivanje osobe koja je konzumira. Ispijanje ovog toplog napitka pokazalo se i kao odličan alat u rješavanju teških matematičkih problema, pa se nameće kao idealno piće za početak dana.

Svjež vazduh

Otvorite prozor, izađite na balkon ili sjednite u vrt na samo pet minuta. Pravilno udisanje i izdisanje obogatiće vas potrebnom količinom kiseonika, razbudiće vas i spremiti za novi radni dan. Zvukovi prirode dodatno će vas oraspoložiti i pripremiti za predstojeći dan.

Vježbanje

Vježbanje je prirodan način razbuđivanja. Čak i najjednostavnije rastezanje i dizanje iz kreveta povećava krvni pritisak, ubrzava rad srca i  rastjeruje san s očiju. 

Miris mente

Nabavite biljku mente, njeno eterično ulje ili šoljicu biljnog napitka pa jutro započnite inhalacijom. Neke studije pokazuju da je miris mentola razbuđuje mozak, i umiruje stresan organizam. Za maksimalan učinak: nakon zdravog doručka i šoljice čaja od mentola, u usta bacite komadić žvakaće gume od peperminta.

Galerija