Gvozdenoviću u Baru sude zbog štetne vode

55 pregleda 1 komentar(a)
Vasilije Gvozdenović, Foto: Radomir Petrić
Vasilije Gvozdenović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 12.09.2014. 16:43h

U barskom Osnovnom sudu pokrenut je krivični postupak protiv vlasnika vile “Lara” Vasilija Gvozdenovića, zbog trovanja đaka iz Podgorice u njegovom objektu.

Gvozdenoviću se sudi za proizvodnju i stavljanje u promet škodljive životne namirnice... Prema optužnom predlogu, u maju 2011. godine on je stavio u promet vodu sa izvora i vodu iz vodovodne mreže koja je bila štetna za zdravlje ljudi, usljed čega je došlo do trovanja djece koja su se nalazila na rekreativnoj nastavi u Čanju.

U podgoričkom Osnovnom sudu, uporedo se vodi parnica koju su pokrenuli roditelji otrovanih učenika Osnovne škole "Vladimir Nazor", koji tužbom protiv države i Gvozdenovića traže preko pola miliona eura za naknadu materijalne i nematerijalne štete za 100 djece koja su boravila u Čanju.

Ročište u podgoričkom sudu juče je odloženo za 16. oktobar radi izjašnjenja vještaka finansijske struke o uplatama koje su djeca izvršila radi boravka u Baru, kao i žiro računu Gvozdenovića. Krivični postupak u Baru nastavlja se sljedeće sedmice.

Ministarstvo zdravlja ranije je obustavilo prekršajni postupak protiv Gvozdenovića, jer su smatrali da radnja opisana u zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nije prekršaj. Nakon toga, Osnovno državno tužilaštvo u Baru pokrenulo je krivični postupak.

Uprkos svemu, vila “Lara” nesmetano radi i u tom objektu i dalje borave djeca u okviru “Škole u prirodi”.

Bonus video: