"Boškovi" telefoni plaše odbranu?

“Zbog ranije preuzetih obaveza moram da idem na važniji predmet u Višem sudu”, rekao je advokat Slavomir Božović
0 komentar(a)
Milenko Rabrenović, Slavomir Božović, Foto: Savo Prelevic
Milenko Rabrenović, Slavomir Božović, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 12.09.2014. 18:21h

I pored toga što je sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Larisa Mijušković-Stamatović mjesecima čekala da čuje mišljenje vještaka o listinzima telefona optuženog policajca Milenka Miće Rabrenovića, ni juče do kraja nije dobila nalaz jer je advokat okrivljenog Slavomir Božović uspio da prekine ročište uz obrazloženje da mora na važnije suđenje u Viši sud.

"Zbog ranije preuzetih obaveza moram da idem na važniji predmet u Višem sudu”, rekao je Božović, zbog čega je sutkinja nakon sata bila prinuđena da izlaganje vještaka odloži za ponedjeljak.

Okrivljenom Rabrenoviću gotovo dvije godine sudi se zbog optužbi da je ugrozio sigurnost novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić i njenoj porodici, jer je sa njemačkog broja zvao i prijetio i poslao uznemirujuću SMS poruku.

Uprkos brojnim pokušajima odbrane bivšeg šefa obezbjeđenja nekadašnjeg direktora UP Veselina Veljovića, da listinzi spornih telefona ne dođu na tapet, to se ipak nije dogodilo jer je sutkinja odlučila da taj dio spisa iz optužnice uvrsti u predmet.

Vještak za telekomunikacije Predrag Boljević juče je odgovarao na pitanja iz prvog dijela nalaza, koji se odnose na komunikacije i pozicije telefonskih aparata koje je koristio Rabrenović.

Tužioca Sašu Čađenovića zanimali su odgovori vještaka o pozicijama brojeva Rabrenovićevog telefona ( 067 284 ***), ali i njemačkog broja sa kojeg su upućene prijetnje i broja (068 389 ***), koji je dobrovoljac Milan Grgurović prijavio kao svoj kada se lažno prijavio policiji da je prijetio novinarki “Vijesti”.

U dosadašnjem iskazu vještaka, koji se čuo juče u sudnici, sve upućuje da su se sporni telefonski aparati koristili na rejonu gdje Rabrenović stanuje - Starom aerodromu i mjestu gdje je radio u Upravi policije.

Vještak Boljević je ukazao i na njegovo često kretanje prema granici sa Bosnom, Nikšiću, Donjoj Gorici, ali i Pljevljima...

Ključni dani ali i pozicije telefona na kojima se zasniva optužnica protiv Rabrenovića, čuće se u ponedjeljak kada će vještak nastaviti sa pojašnjavanjem mjesta odakle su upućivane prijetnje novinarki Lakić.

Optužbe tužilaštva zasnovane su upravo na nalazu Boljevića, koji je nedvosmisleno utvrdio da je sa tog broja, koji je koristio Rabrenović, prijećeno novinarki.

Bivši šef obezbjeđenja i pašenog nekadašnjeg direktora Uprave policije, optužen je da je u februaru 2011. predstavljajući se kao “Boško”, preko njemačkog broja telefona, pozvao novinarku Jasminu Muminović, a potom uputio teške prijetnje na račun njene koleginice.

Tužilaštvo vjeruje da je Rabrenović narednog dana, na račun Lakić, poslao i prijeteći SMS, upućujući uznemirujuće prijetnje njenoj kćerki i cimerki, koje su u to vrijeme bile na studijama u Rimu.

Lakić je u vrijeme kada joj je prijećeno istraživala i objavljivala tekstove o tome kako se i na koji način proizvode, a potom švercuju lažni brendovi cigareta iz fabrike “Tara” u Mojkovcu.

Bonus video: