Čedomir Knežević 32. na Svjetskom prvenstvu u Granadi

0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2014. 11:42h

Crnogorski strijelac Čedomir Knežević zauzeo je 32. mjesto u disicpilini vazdušni pištolj na Svjetskom prvenstvu u svim disciplinama olimpijskog streljaštva, koje se od 6. do 16.septembra održava u španskoj Granadi.

Crnu Goru na ovom najvećem takmičenju predstavljaju strijelci u disciplinama leteće mete-trap, vazdušna puška i vazdušni pištolj.

Knežević, reprezentativac iz Nikšića, „upucao“ je najbolji rezultat sezone sa 576 krugova.

“Ako se zna da je na Svjetskom prvenstvu učestvovalo 117 najboljih svjetskih pištoljaša, da je Kneževiću ovo tek drugo takmičenje u sezoni, te da je iza sebe ostavio strijelce poput Zlatića i još nekih svjetskih i evropskih šampiona, kojima budžeti za takmičenje prevazilaze ono što cjelokupno naše streljaštvo ima na raspolaganju u toku cijele godine, onda ovaj rezultat ima posebnu težinu i značaj. Možemo, nažalost, samo da pretpostavimo kakve bi bile performanse Kneževića i drugova da na raspolaganju imamo više sredstava za takmičenje i pripreme”, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Prvih dana takmičenja na programu je bile disciplina leteće mete-trap. Tri crnogorska predstavnika u trapu, Perišić, Stanišić i Mrkajić, ostvarili su rezultate su slabije od onih koje su imali tokom sezone - Perišić 108, Mrkajić 107 i Stanišić 112 „goluba“.

“Podsjećamo da su na kvalitetnim međunarodnim takmičenjima poput “Gran pri Peraci” (Perišić srebrni), “Gran pri Bereta” (Mrkajić zlatni u B kategoriji), te Svjetskog Kupa u Minhenu (Stanišić odličnih 117 bodova), kao i domaćeg prvenstva i kupa, naši trapaši konstantno pokazivali odličnu formu i rezultate. Stanišić je ostvario minimalnu normu -MQS, Perišić je nakon odličnog prvog dana kasnije podlegao pritisku većeg uspjeha, Mrkajić je loše startovao i to kasnije solidnim nastupom nije mogao popraviti, što je za svjetsku konkurenciju značilo plasman u posljednju četvrtinu poretka. Opravdanje treba tražiti u nedostatku iskustva na najvećim strelištima i prvenstvima, kao i relativnom malom broju međunarodnih takmičenja na kojima naši strijelci učestvuju, a sve zbog skromnih finasijskih sredstava kojima Savez raspolaže”, dodaje se u saopštenju.

Narednih dana na SP slijede takmičenja u disciplinama vazdušna puška za juniorke i juniore.

Bonus video: