Tri zlata Milutina Šoća

Milutin Šoć je nakon tri zlatne medalje počeo pripreme sa srpskim stručnjakom Večerincem u borbi za olimpijsku normu 2016. godine
96 pregleda 5 komentar(a)
Milutin Šoć, Foto: Privatna arhiva
Milutin Šoć, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.09.2014. 07:44h

Podgorički kajakaški klub Svetionik je sjajnim rezultatima u ovoj sezoni potvrdio primat najboljeg crnogorskog kluba. Najbolji crnogorski kajakaš Milutin Šoć, osvojio je tokom posljednja četiri mjeseca tri zlatne medalje na prestižnim takmičenjima iz kalendara ICF ( svjetska kajakaška asocijacija).

Nisku uspjeha Šoć je krenuo iz Bečeja, gdje je u dvosjedu sa Markom Novakovićem iz Srbije (svjetski i evropski prvak), osvojio zlatnu medalju u disciplini K2 na 200 metara. Šoć je bio prvi i na međunarodnom takmičenju u Hrvatskoj u disciplini K1 na istoj distanci.

Šoć je osvojio za Svetionik i zlatnu medalju u disciplini miks sa Katarinom Čukurov na 500 metara u Zrenjaninu, na takmičenju na kojem je nastupilo 300 takmičara iz 22 kluba iz Mađarske, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore i Srbije. Na istom takmičenju sjajan rezultat ostvario je i debitant, Dejan Bašović, stoji u saopštenju Svetionika koje su potpisali predsjednik i sekretar kluba, Stefan Pejović i Marko Vučinić.

A na kraju takmičarske sezone najbolji crnogorski kajakaš Milutin Šoć će odraditi pripreme pod nadzorom Božidara Večerinca, bivšeg selektora reprezentacije Srbije u Apatinu. "Tri zlatne medalje tokom ove sezone ulile su mi nadu da uz dobar i stručan rad mogu i do norme za olimpijske igre u Rio de Ženeiru. Zato sam prihvatio da treniram sa iskusnim i trofejnim stručnjakom, Vučerincem, i nadam se da ću uspjeti da ispunim potrebnu kvotu. Nadam se i pomoći crnogorskih sportskih institucija, jer sam na sva ovogodišnja takmičenja išao o ličnom trošku", naglasio je Šoć.

Bonus video: