Aleksandar Minić novi član Hapoela

252 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 10.09.2014. 22:44h

Aleksandar Minić ostaje u inostranstvu, ali mijenja zemlju - nakon polusezone u iranskom Pajkanu, korektor crnogorske reprezentacije ide u Izrael, gdje je potpisao jednogodišnji ugovor sa aktuelnim dvostrukim osvajačem duple krune, Hapoelom iz Mateh Ashera, udaljenog 20-ak kilometara od Haife.

Hapel je, inače, 11 puta bio šampion Izraela, i to od 1987. godine, uz post od 2003. do 2013. godine…

"Pretpostavljam da su i ove sezone iste ambicije", kaže za „Vijesti” Aleksandar Minić, koji je ponikao u ekipi Luke Bar, i to na poziciji srednjeg blokera, na kojoj je, interesantno, igrao do prije četiri godine kada je u Partizanu prekomandovan na korekciju.

Miniću je juče stigla i avionska karta za Izrael, a na put će 17. septembra.

"Uslovi su solidni. Jedan drug koji igra tamo nekoliko sezona kaže da je to sređena zemlja, lijepa za život. Maksimalno mi je pohvalio Izrael", dodaje Minić, koji je osim za Luku Bar, Pajkan i Partizan bio i u Budućnosti (u juniorskom timu), Spartaku iz Subotice i Odžaku.

Interesantno, Hapoel će u 2. kolu Čelendž kupa igrati protiv Crvene zvezde, protiv koje je Minić u dresu Partizana igrao pune četiri sezone.

Korektor naše reprezentacije, koji je bio prvi poenter Crne Gore u prošlogodišnjoj Evropskoj ligi (ukupno osmi u takmičenju, a bio je sedmi smečer, te peti server), trenutno radi fizikalnu terapiju za povredu skočnog zgloba koju je zaradio početkom avgusta, i, kako kaže, očekuje da za normalan rad na trenizima bude spreman do kraja septembra…

Bonus video: