Crna Gora uskoro dobija prvu ligu u basketu

Liga će se striktno igrati po FIBA pravilima. Biće standardnog dvokružnog bod sistema i playoff
3 komentar(a)
košarka, koš, Foto: Shutterstock
košarka, koš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.09.2014. 16:37h

Zbog skorog prijema basketa (3x3) u Olimpijsku porodicu i inače velike popularnosti basketa, Crnu Goru očekuju dodatne aktovnosti u sklopu što veće popularizacije ovog sporta.

"U toku su prijave za ligu koja se po prvi put održava na ovim prostorima. Obzirom da je ovog ljeta organizovan veliki broj turnira u basketu po crnogorskim gradovima (Cetinje, Plužine, Kolašin, Berane, Pljevlja, Podgorica…) odlučili smo da crnogorskim basketašima omogućimo ligu koja ce trajati cijele sezone", kazali su organizatori lige.

Liga će se striktno igrati po FIBA pravilima. Biće standardnog dvokružnog bod sistema i playoff.

"Što se tiče prijava igrača odlucili smo da u ligi ne mogu učestvovati igrači koji igraju ABA ligu i Prvu crnogorsku ligu, a da svaka ekipa može registrovati najviše dva igrača koji igraju Drugu crnogorsku ligu. Zbog loše finansijske situacije u zemlji, odlučili smo da liga bude finansijski pristupačna svima.

Ekipe koje se budu vodile kao domaćini snosiće trošskove organizacije utakmice u iznosu od 12 eura, a ekipe koje se budu vodile kao gost, neće imati nikakvih troškova", navode organizatori.

Takođe, odlučeno je da se izađe u susret ekipama koje nisu iz Podgorice, koje ce moći jednom mjesečno da dolaze i da igraju 4 kola u jednom danu, naravno ukoliko im takav aranžman bude odgovarao. Za sada vlada veliko interesovanje.

Pored standardnih podgoričkih ekipa, prijavile su se ekipe iz Budve, Cetinja,Nikšića, Pljevalja, Pluzina i Danilovgrada. Prijave su do kraja septembra, a liga počinje u oktobru.

Organizatori lige već su uspješno organizovali dva turnira u uličnoj košarci

Bonus video: