Bar: Zaplijenjen kilogram skanka, uhapšen osumnjičeni

Skank je upućen u Forenzički centar radi vještačenja, kojima će biti utvrđena precizna količina i svojstva zaplijenjene opojne droge
85 pregleda 2 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 10.09.2014. 16:15h

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja – Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj su od jedne osobe zaplijenili oko kilogram skanka za koji se sumnja da je bio namijenjen stavljanju u promet.

Kako se navodi u saopštenju, službenici Interventne grupe Centra bezbjednosti Bar su 9. septembra na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Haj Nehaj, kontrolisali vozilo „Toyota Yaris“, vlasništvo jedne "rent a kar" agencije, u kojem se kao suvozač nalazio A.M. (26) iz Bara, dok su se u vozilu nalazila još tri osobe.

"Pregledom lica i vozila je ispod sjedišta vozača pronađena pvc kesa sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnog drogi marihuana tipa skank, ukupne težine 979,8 grama. Policijske aktivnosti koje su potom preduzete ukazale su na sumnju da pronađena marihuana tipa skank pripada A.M, koji je opojnu drogu, kako se sumnja, nabavio radi daljeg stavljanja u promet", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da mu se A.M. privede.

A.M. je, zajedno sa pronađenom drogom, predat službenicima Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj, koji su potom ovo lice, uz krivičnu prijavu, priveli ZVDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Skank je upućen u Forenzički centar radi vještačenja, kojima će biti utvrđena precizna količina i svojstva zaplijenjene opojne droge.

Bonus video: