Maliković neće odustati od tužbe protiv službe

Maliković je za šefa kolašinske policije postavljen odlukom Kolegijuma UP
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2014. 14:37h

Novoizabrani načelnik kolašinske policije Zlatko Maliković, nije odustao od tužbe za mobing protiv svoje službe, uprkos novoj funkciji.

Bivši komandant Posebne jedinice policije tužio je Ministarstvo unutrašnjih poslova za mobing, jer je više od godinu bio neraspoređen u službi.

Na jučerašnjem ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu, Maliković je kazao da to što je nedavno raspoređen na mjesto načelnika u kolašinskoj policiji ne utiče na taj sudski postupak.

On je tražio odlaganje ročišta, jer njegov punomoćnik, advokat Duško Jovović nije mogao da prisustvuje zakazanom ročištu. Spor se nastavlja devetog oktobra.

Maliković je na prethodnom ročištu rekao da je čitav radni vijek proveo u specijalnim jedinicama, da je Posebna jedinica policije za godinu dana, koliko je bio na njenom čelu, ostvarila najbolje rezultate od kada postoji, i da nije postojao nikakav razlog za njegovu smjenu.

Maliković je postavljen na čelo Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, odlukom Kolegijuma Uprave policije.

Smjena dotadašnjeg šefa Milorada Šukovića uslijedila je istog dana kada su “Vijesti” objavile ispovijest Kolašinca Neđeljka Moračanina, koji je kazao da je u gradu, pa u stanici policije preživio torturu od dvojice čuvara reda i zakona.

Optuženi policajci negirali su tvrdnje Moračanina, a Šuković je kazao da njegova smjena nema veze sa tim slučajem.

Bonus video: