Policija u Baru oduzela pištolj, alat za obijanje vozila i marihuanu

U torbici koja se nalazila kod Rafailovića, pronađen je zamotuljak u PVC kesi, sa oko 0,5 grama marihuane
142 pregleda 5 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.09.2014. 14:28h

Barska policija prilikom kontrole “reno lagune” pronašla je pištolj, malu količinu marihuane i alat za obijanje automobila.

Za upravljačem “lagune” nalazio se Jovan Mušikić (22) iz Budve, a sa njim u autu bili su Ivan Dimitrijević (34) iz Beograda i Vasilije Rafailović (25) iz Budve.

Policajci su taj automobil kontrolisali 5. septembra, oko četiri sata iza ponoći časova.

Ispod sjedišta vozača pronašli su pištolj “CZ“ kalibra 7,65 milimetara sa okvirom od sedam metaka, koji je, kako sumnjaju, Mušikić držao u ilegalnom posjedu. Takođe, ispod istog sjedišta pronađene su navodno njegove gumene rukavice i platnena marama.

U torbici koja se nalazila kod Rafailovića, pronađen je zamotuljak u PVC kesi, sa oko 0,5 grama marihuane.

Ispred sjedišta suvozača, na kojem je sjedio Dimitrijević, pronađena je plastična kutija u kojoj se nalazio alat, koji “može biti zloupotrijebljen za obijanje vozila”.

Radilo se o metalnoj lomilici za obijanje brava vozila, metalnom natezaču brave i sedam plastičnih ključeva od automobila marke „audi“. Alat je, sumnja policija, bio upravo u posjedu Dimitrijevića.

Nakon pronalaska oružja, alata i droge, svi su privedeni u CB Bar.

Tužilac se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju.

Naložio je da se protiv Rafailovića podnese prekršajna prijava zbog zloupotrebe droga.

Kada je u pitanju pištolj, naloženo je da se Mušikić privede. Protiv njega je napisana krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: