Nisam nikom prijetio pištoljem, to je bio perfomans

“Pištoljem, koji je bio prazan, samo sam želio da napravim svojevrsni performans kako bih skrenuo pažnju na problem zagađenja plaže i mora, a ne da bilo kome prijetim”, kazao je Salatić
151 pregleda 3 komentar(a)
Salatić, Foto: Slavica Kosić
Salatić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.09.2014. 17:26h

Vlasnik novskog restorana "Ancora” i zakupac plaže kod Novosadskog odmarališta Marko Salatić, koji je prošle sedmice priveden u tamošnju policiju zato što je pištoljem prijetio radnicima Stambeno komunalnog preduzeća koji su pokušali da otčepe ispust na njegovoj plaži, kazao je da je to bio performans.

“Pištoljem, koji je bio prazan, samo sam želio da napravim svojevrsni performans kako bih skrenuo pažnju na problem zagađenja plaže i mora, a ne da bilo kome prijetim”, kazao je on dodajući da je uprkos tome “u javnosti predstavljen kao kriminalac”.

Salatić pojašnjava da mu je nakon nekoliko godina uzaludne borbe za svoja prava, preostalo jedino da na takav način skrene pažnju javnosti na opštinske službe koje ne rade svoj posao.

Iz Komunalne policije je saopšteno da je Salatić bez odobrenja začepio kanal za odvod atmosferskih padavina, zbog čega je proteklih dana došlo do plavljenja susjednih ugostiteljskih objekata.

Salatić tvrdi da je u pitanju kanalizacioni ispust, a ne kanal za atmosferske padavine.

“Godinama pokušavam da riješim problem izlijevanje fekalija na mojoj plaži. Kada se uključe pumpe kanalizacionog kolektora, a to se ljetos dešavalo svakodnevno - kada je plaža puna - 'potok' fekalija iz ispusta razlijevao se plažom šireći nesnosan smard”, kazao je Salatić.

On ističe da je njegovo obraćanje preduzeću Vodovod i kanalizacija, JP Morsko dobro, opštinskim inspekcijama, od kojih je tražio da riješe problem, uzaludno.

Bonus video: