Pljevlja: Razbijena stakla na prostorijama NVO Udruženja mladih Alternativa

0 komentar(a)
NVO Udruženje mladih Alternativa, Foto: Goran Malidžan
NVO Udruženje mladih Alternativa, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.09.2014. 16:08h

Pljevljska policija istražuje ko je proteklog vikenda polomio stakla na prostorijama NVO Udruženja mladih Alternativa, u Ulici Vuka Karadžića, nedaleko od centra grada.

Inspektori koji su juče obavili uviđaj, kazali su “Vijestima” samo “da je istraga u toku” i “da će raditi na pronalasku zasad nepoznatih počinilaca".

Više detalja o incidentu, juče nijesu mogli saopštiti.

Izvršni direktor tog Udruženja Alija Šljuka juče je tražio policijsku zaštitu, jer, kako je kazao, to nije prvi napad na imovinu Udruženja.

On tvrdi da su stakla na njhovim prostorijama polomljena nakon što je, nedavno, pozvao Komunalnu policiju da pojača kontrolu pojedinih objekata u Pljevljima, koji ne poštuju radno vrijeme.

Šljuka je dodao da sumnja da bi nalogodavac napada mogao biti neko od vlasnika tih objekata.

Ipak, Šljuka kaže da ne isključuje ni mogućnost da je neko drugi nasrnuo na njihovu imovinu, jer je, tvrdi Šljuka, ta nevladina organizacija, podnosila brojne prijave protiv pojedinaca i institucija, zbog raznih nepravilnosti.

"Sumnjam da se kontrolišu moji telefoni, internet i sva moja kretanja. Zbog toga tražim od policije da me pismeno obavijesti da li se i u kojoj mjeri vrši nadzor i procjeni da li je moja bezbjednost ugrožena, s obzirom da je ovo treći napad ove godine na Alternativu", rekao je on.

Šljuka ističe da pretpostavlja da je najnoviji napad bilo upozorenje zbog aktivnosti Udruženja, zbog čega se, kazao je, osjeća nesigurno i traži policijsko obezbjeđenje

Bonus video: